Зеленський приїхав до Одеси на День ВМС України (відео, оновлено)

Зеленський приїхав до Одеси на День ВМС України || На фото скріншот відео

У неділю, 7 липня, президент України Володимир Зеленський приїхав до Одеси на день військово-морських сил України. Про це він розповів на своїй офіційній сторінці у телеграмі.

Так, глава держави опублікував відео із правднування.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Вшануємо пам'ять наших воїнів, які віддали своє життя заради України", - підписав він ролик.

[telegram post="vgorode_odessa/95815" desc=""]

За його словами, за час пономасштабної війни Україна набула зовсім іншого статусу для Чорноморського регіону – цей регіон тепер завжди буде вільний від російського домінування.

"Наша держава завжди матиме свій флот – сучасний флот, власний вплив і чітку стратегію дій, нову Морську стратегію України.

Все це було б неможливо без хоробрості та результатів наших українських морпіхів – справді героїчних бригад, наших моряків, воїнів Річкової флотилії, льотчиків авіації ВМС, зенітників, артилеристів. Усіх знищують окупанта на морі, на суші та в повітрі.

Я дякую кожному матросу, старшині та командиру Військово-Морських сил Збройних Сил України, всім рядовим і офіцерам, кожній родині наших воїнів. Дякую вам, хлопці, за вашу силу та бойовий шлях", – заявив президент.

[telegram post="V_Zelenskiy_official/11036" desc=""]

Оновлено:

Окрім Зеленського, до Одеси приїхали нові міністри оборони та закордонних справ Нідерландів та новий міністр оборони Британії.

"Поінформував їх про ситуацію на полі бою; була доповідь від командувача ВМС Неїжпапи.

Ми зміцнюватимемо український флот і далі разом із Британією, разом із Нідерландами – є гарні нові деталі такої нашої співпраці. Говорили сьогодні про зміцнення ППО, це наш безумовний пріоритет, я вдячний за готовність робити наступні кроки – зокрема F-16", – заявив президент.

[telegram post="V_Zelenskiy_official/11042" desc=""]

Він зазначив, що свій перший закордонний візит новопризначені міністр закордонних справ та міністр оборони Нідерландів здійснили саме в Україну. Під час зустрічі Зеленський розповів про російські обстріли цивільної та критичної інфраструктури Одеси та важливість посилення української протиповітряної оборони.

[telegram post="V_Zelenskiy_official/11043" desc=""]

Після Зеенський разом з міністром оборони Великобританії вирушили до шпиталю, де лікують військових моряків, поранених у боях з російськими окупантами. Там глава держави відзначив захисників державними нагородами та подякував медикам.

[telegram post="V_Zelenskiy_official/11044" desc=""]

Последние новости