Знову побори на в'їзд до моря: що відбувається на пляжі у Фонтанці

Знову побори на в'їзд до моря: що відбувається на пляжі у Фонтанці. || На фото скріншот із відео

У курортному селі Фонтанка, що знаходиться під Одесою, в черговий раз відновили охоронні будки та шлагбауми, облаштовані біля морського узбережжя. Хоч пляж офіційно і не відкрито.

Цього літа з відпочиваючих знову почали брати плату за проїзд до моря на авто. Заїхати на територію пляжу можна безкоштовно, проте при виїзді з водія вимагатимуть погодинної оплати. Година перебування автомобіля за шлагбаумом коштує 30 гривень. Хоча, по суті, там немає навіть облаштованої зони паркування з асфальтованим покриттям, розміткою або охороною.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб спідницю знову не знесли на місці стоять машини охоронної фірми. У червні цього року шлагбаум, встановлений біля морського узбережжя у Фонтанці, зносився кілька разів.

Зазначимо, що з 2022 року всі проходи до моря були відкриті, тому ніхто не брав плати за це, оскільки військова обладміністрація заборонила встановлення будь-яких шлагбаумів на проходах до морського узбережжя. Як невідомий ФОП отримав дозвіл на такі дії від Фонтанської сільради, невідомо.

Як результат – на місці утворюються ще й величезні черги з авто. Особливо з 20:00 до 20:30. Платять усі, навіть таксі, які просто забирають людей, бо не встигнуть виїхати за вказаний безкоштовний час.



Водночас охоронці стверджують, що безкоштовно паркуються:

- усі військовослужбовці ЗСУ, Національної Гвардії, ТРО, ДСНС, МВС;
- учасники бойових дій;
- люди з інвалідністю;
- багатодітні сім'ї;
- водії-пенсіонери;
- інші категорії, які мають право на безкоштовне паркування згідно із законодавством.

Крім того, всі мешканці Фонтанки паркуються за пільговим тарифом одна гривня/годину.

Последние новости