В Одесі області знову зафіксували температурний рекорд: коли стане прохолодніше

В Одесі області знову зафіксували температурний рекорд: коли стане прохолодніше. || Фото: impulsonegocios.com

У п'ятницю, 12 червня, на Одещині знову зафіксували температурний рекорд. Про це повідомляє Гідрометцентр Череого та Азовського морів.

Денні максимуми вразили свої попередні рекордні історичні значення для цієї дати. Так, останній рекорд встановили у 1959 році, коли температура повітря становила у цей день 35, 1 градус тепла.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними Climatebook, Україна перебуває в епіцентрі температурної аномалії. Сильна та тривала хвиля спеки накрила Східну Європу та Балкани, де температура сягає та перевищує 40-42°C. Очікується, що максимальні температури протягом наступних семи днів перевищать 42-44°C (на 10-12°C вище за середній показник 1991-2020 років). Протягом наступних десяти днів у перерахованих вище регіонах будуть побиті сотні як місячних, так і абсолютних температурних рекордів.

Нагадаємо, що заступник керівника відділу метеопрогнозів "Укргідрометцентру" Наталія Голеня заявила, що невелике зниження температури прогнозується наступного тижня. З 15 липня спека спаде на заході України, а з вівторка, 16 липня – на півночі. На південному сході спека триматиметься ще до 18-20 липня.

 

Последние новости