Агент ФСБ коригував ракетні удари по Одесі

Агент ФСБ коригував ракетні удари по Одесі. || Фото: t.me/SSU_Odesa

СБУ затримала агента ФСБ, який збирав координати для нової серії ракетно-дронових ударів по Одесі. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Серед пріоритетних цілей ворога були бойові позиції систем ППО, що захищали повітряний простір обласного центру.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб виявити геолокацію українських військ, фігурант на власному авто об'їжджав місто та його околиці, де приховано фотографував потрібні йому об'єкти.

Отримані відомості він передавав своєму куратору із Росії через анонімний чат у месенджері.

У разі захоплення Одеси ворожий поплічник сподівався за протекцію російської спецслужби очолити "будівельне управління" місцевої окупаційної адміністрації Росії.

Співробітники СБУ завчасно викрили і задокументували агента, а потім затримали його на місці злочину. Зловмисник був поблизу військового об'єкта, де намагався зняти його периметр.

За даними слідства, фігурантом є 55-річний мешканець прибережного селища в Одеському районі, який періодично публікував свої прокремлівські коментарі на російських ТГ-каналах.

Тому чоловік потрапив у поле зір ФСБ, яка у червні цього року дистанційно завербувала його.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявили два мобільні телефони, які він використав для комунікації з ФСБ.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру у держзраді. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Последние новости