Вночі РФ атакувала Ізмаїльський район безпілотниками: потрапили до житлового будинку, є постраждалі (оновлено)

Вночі РФ атакувала Ізмаїльський район безпілотниками: що відомо. || Фото: t.me/odeskaODA

У ніч із 23 на 24 липня в Ізмаїльському районі Одеської області прогриміли під час повітряної тривоги. Працювали сили протиповітряної оборони за ворожими безпілотниками. Про це повідомляє міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко у Telegram.

"Загроза БпЛА. Працює ППО. Зберігайте інформаційну тишу", – зазначив мер міста.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Абрамченко нагадав, що не можна знімати на відео роботу сил ППО та відправляти в Telegram-канали чи чат-боти

Повітряну тривогу на Одещині оголосили о 01:38. Повітряні сили попереджали про рух російсько-іранських "Шахедів" у тому напрямку.

"Групи ворожих БПЛА з акваторії Чорного моря у напрямку Одеської області", – писали військові.

Вже о 01:47 Повітряні сили закликали мешканців Ізмаїльського району на Одещині залишатися в укриттях, адже туди летять "Шахеди".

О 02:30 місцеві телеграм-канали та монітори повідомили про перші вибухи в Ізмаїлі. Далі гучні звуки пролунали о 02:47 та о 02:52. Відбій повітряної тривоги на Одещині оголосили о 03:44.

За попередньою інформацією, в Ізмаїлі цієї ночі один із ворожих безпілотників потрапив до житлового будинку. Також відомо про прильоти в припортову інфраструктуру. Попередньо є постраждалі. Також повідомляють, що один із БПЛА нібито вибухнув на території Румунії.

Оновлено о 08:33:

 

Усі фото: . || t.me/odeskaODA та facebook.com/izmail.rda

ОВА повідомила, що вночі ворог атакував ударними безпілотниками Ізмаїльський район Одещини.

Під прицілом росіян була припортова інфраструктура та багатоквартирний житловий будинок. Троє людей отримали поранення. Двоє з них шпиталізували у стані середньої ступеню важкості, ще одна постраждала отримала медичну допомогу на місці.

Внаслідок обстрілу відбулися руйнування декількох будівель припортової інфраструктури. Пошкоджено три  вантажних автомобілі. На місці також спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували співробітники ДСНС.

Правоохоронці фіксують наслідки чергового злочину росіян проти цивільного населення Одещини.

Оновлено о 09:14:

У Повітряних Силах повідомили, що в ніч проти 24 липня 2024 року російські окупанти атакували південь країни ударними БпЛА типу Shahed з Приморсько-Ахтарська – РФ та окупованого Криму. Усього зфіксували 23 ударних БПЛА противника. Відбивали повітряний напад підрозділу мобільних вогневих груп Сил оборони України, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил. Внаслідок протиповітряного бою збито 17 ворожих БПЛА. Більшість – на Одещині.

Минулої доби та поточної доби Силами оборони України на різних напрямках знищено щонайменше вісім розвідувальних безпілотних літальних апаратів противника: чотири – Zala, два – Supercam, два – Орлан-10.

Оновлено о 01:25:

ДСНС розповіла, як рятувальники показали, як ліквідували наслідки обстрілу в Ізмаїльському районі. Руйнування зазнала припортова інфраструктура, 5-ти поверховий житловий будинок та вогнем знищено вантажні автомобілі.

Постраждали троє людей, загиблих, на щастя, немає.

Від ДСНС залучалися дев'ять одиниць техніки та 42 рятувальники, від Місцевих пожежних команд вісім одиниць техніки та 24 особи особового складу.

Усі фото: facebook.com/DSNSODE

Також Міноборони Румунії відреагувало на нічну атаку "шахедів" на Ізмаїл.

У відомстві повідомили, що після 02:00 два літаки F-16 були підняті в небо для моніторингу повітряної обстановки. Також біля села Плауру було розпочато розслідування для виявлення можливих об'єктів, що могли впасти на національну територію.

Последние новости