На Одещині чоловік потрапив до реанімації через укус каракурта

Павук каракурт. || Фото ілюстративне: stroyobzor.ua

У Болградській лікарні зафіксували перший випадок укусу павуком каракуртом, який небезпечний для людини через сильну отруту. Про це повідомляє " Махала " з посиланням на Болградську лікарню.

"Учора до нашої медустанови звернулася перша людина за допомогою через укус павука. За словами пацієнта, це сталося під час проведення польових робіт. Після детального опису павука, якого бачила людина, ми встановили, що це каракурт. Зараз чоловік у стані середньої тяжкості. Він перебуває під наглядом у реанімаційному відділенні, щоб не прогавити жодних ускладнень. Що стосується наявності сироватки, то її немає, як і по всій Україні., якщо вас вкусив павук, то краще відразу звертатися до лікаря, чи до приймального відділення, бо укус павука дуже небезпечний", – розповіла заступник генерального директора КНП "Болградська ЦРЛ" Катерина Ніколаєва.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Отрута павука каракурта має токсичну дію на центральну та периферичну нервову систему, викликає отруєння всього організму та може призвести до смерті.

Нагадаємо, що на території національного природного парку "Тузловські лимани" на Одещині зафіксували отруйних павуків-каракуртів.

Последние новости