Сморід в Одесі: що показали результати досліджень (оновлено)

Сморід у Одесі: що показали результати досліджень. || Фото ілюстративне: актор Роберт Дауні-молодший

В Одесі та Одеській області все ще шукають джерело неприємного запаху, яке тероризує місцевих жителів уже не перший день.

Як повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, за результатами лабораторних досліджень стану атмосферного повітря, проведених 28 липня на території житлової забудови у певних контрольних точках, встановили, що проби на такі показники, як діоксид сірки, діоксид азоту, сірководень, окис вуглецю, пил, сажа та аміак відповідають нормативним вимогам та не перевищують гранично допустимих концентрацій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Допустимі дози, концентрації та рівні вмісту пестицидів у сільськогосподарській сировині, харчових продуктах, повітрі робочої зони, атмосферному повітрі, воді водосховищ, ґрунті – все гаразд.

Моніторингові дослідження продовжуються. Групи оперативного реагування відібрали проби атмосферного повітря на вміст свинцю, кадмію та нікелю. Про результати досліджень повідомлять додатково.

У Гідрометцентрі Чорного та Азовського морів, посилаючись на моніторинг якості повітря факультету гідрометеорології та екології ОНУ імені Мечникова, повідомляють, що за останню добу концентрація діоксиду сірки істотно підвищувалася в нічний годинник, але не досягла рівня гранично допустимої концентрації (ГДК) і відповідала. А ось рівень діоксиду азоту переважна кількість діб дещо перевищує ГДК, що відноситься до слабко небезпечного рівня забруднення.

Нагадаємо, що імовірною причиною неприємного запаху називають мор риби в джибейському лимані.

Оновлено:

Служба екоконтролю "Муніципальний центр екологічної безпеки" Одеської міськради повідомляє, що останні виміри стану атмосферного повітря нічого не показали.

29 липня провели виміри у двох точках контролю міста Одеса, а саме: Об'їзна дорога та Шкодова гора. Перевищення норм гранично допустимих концентрацій не виявлено.

 

Последние новости