Топ-чиновники Одеської міськради наживалися на закупівлі спорядження для армії

Топ-чиновники Одеської міськради наживалися на закупівлі спорядження для армії. || Фото: t.me/odesa_prokuratura

Два чиновники Одеської міськради наживалися на закупівлі спорядження для військових. Про це повідомили у обласній прокуратурі.

Так йдеться про керівника одного з департаментів Одеської міської ради та його заступника. Їм повідомили про підозру за фактом зловживання службовим становищем та внесення неправдивих відомостей до офіційних документів (частина друга статті 28, частина друга статті 364, частина перша статті 366 КК України).

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, чиновники міськради організували схему розкрадання бюджетних коштів, виділених для реалізації програми матеріально-технічного забезпечення територіальної оборони та добровольчих формувань Одеси.

На виконання заявок військових частин, підозрювані закупили у підприємств тактичний одяг та бронеплити вдвічі дорожчі за ринкову вартість. З місцевого бюджету було сплачено зайвих 3,9 млн гривень.

ТОП-чиновникам обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Законність дій підприємств-постачальників, шляхи одержання ними поставлених товарів додатково перевіряються під час слідства.

Усі фото: t.me/odesa_prokuratura та t.me/SSU_Odesa

Последние новости