Голову громади півдня Одеської області оголосили у розшук: він наживався на відновленні будинку, який постраждав від РФ

Голову громади півдня Одещини оголосили у розшук: він наживався на відновленні будинку, який постраждав від РФ. || Фото: dumskaya.net

Оголосили у розшук голови Сергіївської громади Білгород-Дністровського району Одеської області Анатолія Чередниченка, який наживався на відновленні зруйнованого росіянами будинку. Про це стало відомо з офіційного листа слідчого СВ Білгород-Дністровського РПП ГУНП в Одеській області, старшого лейтенанта поліції Андрія Лозуна на запит секретаря Сергіївської селищної ради Артема Шевченка.

Так, голову громади шукають із 19 липня. 17 липня йому оголосили про підозру. Поліція проводитиме досудове розслідування з кримінального провадження

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією Одеської обласної прокуратури та Управління СБУ на Одещині, викрили організоване злочинне угруповання на розкраданні державних коштів, виділених на відновлення зруйнованих обстрілами будинків. Голові Сергіївської селищної ради Білгород-Дністровського району Анатолію Чередниченку повідомили про підозру за фактами заволодіння бюджетними коштами, службову підробку та легалізацію (відмивання) майна.

Глава селищної ради розробив схему розкрадання коштів, виділених на відновлення інфраструктури, до якої залучив директора комунального підприємства сільради, підрядника та інженера з технічного нагляду. Водночас вони заволоділи бюджетними коштами під час капітального ремонту житлових будинків у селищах Сергіївка та Чабанське Білгород-Дністровського району Одеської області, пошкоджених через ворожі обстріли.

 

Усі фото: od.gp.gov.ua

Підробники завищили обсяги фактично виконаних робіт, їх вартість та вартість використаних будівельних матеріалів, чим збільшили суму витрачених коштів на ремонт будинків. У результаті на рахунок підрядника безпідставно перераховано за актами виконаних робіт майже 1,4 мільйона гривень. Надалі гроші розподілили між учасниками організованої групи.

Крім того, голова селищної ради та директор комунального підприємства відповідатимуть ще й за розтрату та заволодіння бюджетними коштами, призначеними для виплати заробітних плат працівникам комунального підприємства сільради, які виплачувались 12 фіктивно оформленим на роботу (підставним) особам на загальну суму понад мільйон гривень.

Винуватцеві загрожує до 12 років в'язниці.

 

Последние новости