Російський диверсант намагався спалити трансформатори "Укрзалізниці" на Одещині

Російський диверсант намагався спалити трансформатори "Укрзалізниці" на Одещині. || Фото: t.me/SSU_Odesa

СБУ затримала російського диверсанта, який намагався спалити трансформатори "Укрзалізниці" на Одещині. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Серед основних цілей ворога були трансформаторні підстанції та релейні шафи на головних лініях залізничного сполучення регіону.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У разі знищення енергообладнання окупанти сподівалися заблокувати переміщення рухомих складів ЗСУ у напрямку передової.

Для диверсій російська спецслужба залучила місцевого будівельника, який шукав додатковий заробіток у Телеграм-каналах. Він погодився на підпали критичної інфраструктури за гроші.

Для цього він розвідав локацію першої потенційної мети – трансформатор біля залізничної колії, а потім підготував поблизу нього сховище з трьома "коктейлями Молотова".

Далі фігурант залучив свого знайомого, який за отриманими координатами повинен прибути «на місце», витягти зі схованки запальну суміш і підпалити електропідстанцію.

За вказівкою оккупантів їхній поплічник планував передати їм відео загоряння, як «звіт» про виконане завдання, і продовжити серію підпалів на території регіону.

Втім, Служба безпеки запобігла подальшим підпалам і затримала диверсанта на початковому етапі його підривної діяльності.

Під час обшуку у нього було виявлено саморобні запальні суміші та мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманого про підозру в частині першій статті 14, частину другу статті 113 Кримінального кодексу України (підготовка до диверсії, вчинена в умовах військового стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічний термін ув'язнення з конфіскацією майна.

Последние новости