Вся Одеса в диму: городяни прокинулися від запаху гару

Вся Одеса у диму: городяни прокинулися від запаху гару. || Фото із соцмереж

Вранці у вівторок, 6 серпня, Одесу огорнув дим, схожий на туман, а повітря просякнуте запахом гару.

Так, деякі городяни відчули неприємний запах ще вночі. Проте вранці він дістався й інших районів Одеси. Вікна краще тримати зачиненими.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що у Пересипському районі вже кілька діб тліє очерет, що може спричинити неприємний запах. Скільки ще буде запах – невідомо. Одеські рятувальники вранці 5 серпня повідомили, що спалах там триває, а за добу там вигоріло 16 гектарів очерету. У ДСНС стверджують, що загрози здоров'ю немає.

Екологи дотримуються думки, що причиною запахів можуть бути пожежі в районі лиману Хаджибейського. Керівник наукового відділу Регіонального ландшафтного парку Тилигульський Ігор Гержик розповів, що можливою причиною вони можуть бути гниття органічних відходів, що посилюється в процесі горіння очерет. Для точного з'ясування причин необхідно постійно моніторити ситуацію в районі полів зрошення.

Дані моніторингу одеського факультету гідрометеорології та екології ОНУ імені Мечникова зафіксували о 9 годині ранку 5 серпня показник двоокису сірки зафіксовано на рівні 227 мкг/м3, при гранично допустимому значенні 500 мкг/м3. Рівень озону на цей час був 238 мкг/м3, при допустимому значенні в 160 мкг/м3.

Последние новости