На Одещині в "КАМАЗІ" затримали 48 військовозобов'язаних, які намагалися втекти до ПМР

На Одещині в "КАМАЗІ" затримали 48 військовозобов'язаних, які намагалися втекти до ПМР. || Фото: npu.gov.ua

На Одещині затримали 48 військовозобов'язаних, які намагалися перетнути кордон у кузові вантажівки. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Викрили порушників за три кілометри від державного кордону на Одещині.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як встановили поліцейські, зловмисники підшукували "клієнтів" через створену групу у телеграм-каналі. Обіцяли охочим виїхати за межі країни, організувавши для них "міграційне вікно".

З чоловіками проводили інструктаж, обговорювали спосіб оплати за надані незаконні послуги та повідомляли місце та день для майбутнього збору. Як правило, перетин кордону відбувався групами в кілька десятків.

Водій фури перевозив чоловіків на територію невизнаної Придністровської Молдавської Республіки раніше визначеним маршрутом. За пасажирське місце на "рейс" у так зване Придністров'я ділки брали по 150 тисяч гривень.

Поліцейські встановили місце та дату ймовірного перетину, 6 серпня спільно з прикордонниками провели заходи щодо затримання порушників. Неподалік державного кордону заблокували "КАМАЗ"" У кузові вантажівки під тентом знаходилося 48 чоловіків з різних регіонів від 21 до 48 років.

На порушників правоохоронці склали протоколи за частиною другою статті 204-1 (Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України) та частини першої статті 202 (Порушення прикордонного режиму, режиму у пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в'їзду – виїзду) ) кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ідуть подальші заходи щодо встановлення організаторів нелегального каналу міграції та інших причетних осіб.

Усі фото та відео: npu.gov.ua

Последние новости