Поконфліктували через майно: в Одеському районі чоловік застрелив пасинка

Криміналісти на місці, де виявили тіло. || Фото: ГУНП в Одеській області

В Одеському районі 69-річний чоловік убив власного пасинка. Тіло 36-річного місцевого жителя у вівторок, 6 серпня, виявив на околиці села Фонтанка, біля поля та посадки, випадковий перехожий. Про страшну знахідку він сповістив поліцію.

Про це 7 серпня повідомили у пресслужбі ГУНП в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

На тілі небіжчика виявили вогнепальні поранення. Слідчі внесли відомості про цю подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом умисного вбивства, направили тіло на судово-медичну експертизу для встановлення точної причини смерті та розпочали розслідування злочину.

Правоохоронці встановили, що до вбивства причетний 69-річний вітчим загиблого. Зловмисник та потерпілий проживали разом в будинку, що належав покійній матері молодшого та дружині старшого з чоловіків. Посварившися з пасинком із приводу права користування спільним житлом, вітчим декілька разів вистрелив у суперника з незареєстрованого пістолета Макарова, після чого вивіз тіло на автомобілі на околицю села.

За місцем мешкання чоловіків поліцейські вилучили пістолет Макарова з магазином, набоями та глушником, а також зареєстровану на пенсіонера рушницю з патронами, корпус ручної осколкової гранати Ф-1 та запал до нього. Усі предмети скерували на експертизу.

Фото: ГУНП в Одеській області

Криміналісти за допомогою мобільної ДНК-лабораторії оперативно дослідили біологічні сліди, вилучені під час першочергових слідчих дій, та біологічні зразки вбитого. Результати дослідження підтвердили місце вбивства.

Порушника затримали. Йому повідомили про підозру в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині (стаття 115 Кримінального кодексу Україні), а також придбанні і зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (стаття 263 Кримінального кодексу України). За вчинене фігуранту загрожує до 15 років позбавлення волі. Наразі правоохоронці вирішують питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Слідство триває.

Последние новости