Одесит намагався підкупити прикордонника, щоб допомогти ухилянту виїхати до Молдови

Затримані чоловіки. || Фото: ГУНП в Одеській області

В Одеській області затримали двох чоловіків, які намагалися дати хабар прикордоннику. Підкупити охоронця кордону фігуранти вирішили для того, щоб один із них зміг виїхати за межі України.

Про це в четвер, 8 серпня, повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За інформацією поліцейських, 37-річний військовозобов'язаний попросив 43-річного одесита організувати йому виїзд за кордон. Аби допомогти знайомому втекти до Молдови, житель Одеси запропонував прикордоннику вісім тисяч доларів. За цю суму представник ДПСУ мав перевести "клієнта" через один із пунктів пропуску, однак одразу сповістив про пропозицію неправомірної вигоди своє керівництво.

Фігуранти спіймалися на гарячому. Одесит на власному автомобілі привіз знайомого до зазначеного пункту пропуску. Там військовозобов'язаний зайшов до службового кабінету і передав чотири тисячі доларів. Після цього організатор оборудки, думаючи, що його товариш успішно перетнув прикордонну зону, передав ще чотири тисячі доларів.

В якості речових доказів правоохоронці вилучили гроші, засоби зв’язку та пересування. Організатору повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (частина перша статті 332 Кримінального кодексу України), а також пропозиції та наданні службовій особі неправомірної вигоди (частина перша статті 369 Кримінального кодексу України). Іншого чоловіка підозрюють в пособництві у наданні службовій особі неправомірної вигоди (частина п'ята статті 27 та частина перша статті 369 Кримінального кодексу України).

Суд обрав чоловікам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 121 тисячі гривень. Наразі фігуранти на волі, тому що внесли заставу. Обвинувальні акти скерували до суду. Організатору оборудки загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років, а його товаришу – штраф 17–68 тисяч гривень або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, напередодні в Одеській області затримали майже пів сотні військовозобов'язаних, які намагалися перетнути кордон, ховаючись у кузові вантажівки.

Последние новости