Міськрада Одеси надала 15 мільйонів гривень кредиту компанії, що виготовляє протези

Протезування в "Теллусе". || Фото: facebook.com/TellusCenter

Приватна компанія "Тєллус", яка виготовляє протезно-ортопедичні вироби, отримала 15 мільйонів гривень від Одеської міської ради. Ці кошти їй надали як поворотну фінансову допомогу за міською цільовою програмою, що спрямована на підвищення рівня конкурентоспроможності економіки, на 2022–2024 роки.

Відповідне розпорядження в четвер, 8 серпня, підписав міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Зміни до цільової програми депутати внесли у квітні поточного року на сесії міської ради. Згідно із нововведеннями, підприємства, які виготовляють протези, можуть на два роки отримати безвідсоткову позику на придбання необхідних елементів.

На думку влади, це допоможе людям, які потребують протезування, швидше отримати допомогу. Як зазначив під час сесії 24 квітня член депутатської комісії з питань бюджету та фінансів Василь Ієремія, за допомогою кредитних коштів компанії-виробники зможуть створити запас комплектуючих, а це пришвидшить виготовлення протезів.

За даними міськради, в Одесі зареєстровано чотири підприємства, які виробляють протезно-ортопедичні вироби. Крім "Тєллуса", це державне комерційне підприємство "Одеське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство", а також ТОВ «Всеукраїнський центр реабілітації та протезування "Здоров’я"» та "Без обмежень".

Последние новости