Деякі одеські школи та садки не зможуть використати минулорічні укриття

Деякі одеські школи та садки не зможуть використати минулорічні укриття. || Фото: kievvlast.com.ua

Дев'ять одеських шкіл та садочків не зможуть використовувати свої укриття, які функціонували минулого року, через зміни у вимогах до укриттів у навчальних закладах. Про це повідомляє керівник Департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич.

Зокрема, тепер не можна використовувати бетонні споруди для дітей у школі чи дитячому садку. Вони можуть бути використані тільки як укриття для перехожих. Не відповідають тепер правилам безпеки укриття у цокольних поверхах.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"У цих закладах немає підвалів і територія не дозволена для будівництва поглиблених споруд через близьке розташування багатоповерхівок та щільне розміщення комунікацій, які нікуди перенести або катакомб. Ця вимога стосується тих населених пунктів, як наша Одеса, де обстріл балістики не рідкість", – повідомила Буйневич.

Зараз для дошкільнят шукають місця у найближчих садах із прийнятими укриттями, а школярам – у будинках інших шкіл.

"Педагоги не військові та не рятувальники, ми не визначаємо, що безпечно, що ні, що можна, що не можна. І не сперечаємось із законодавцями, які ці вимоги пред'являють та змінюють. Маємо виконувати та виконуємо", – зазначила керівниця.

Последние новости