В Одесі 21-річний хлопець намагався спалити храм

В Одесі 21-річний парубок намагався спалити храм. || Фото: od.npu.gov.ua

В Одесі 21-річний хлопець намагався спалити храм, але завершити свій намір зловмиснику не вдалося, обійшлося без пошкоджень та постраждалих. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Подія сталася 27 серпня близько четвертої години. Про неї до поліції повідомив настоятель.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У ході слідчо-оперативних заходів працівники територіального підрозділу поліції спільно зі співробітниками Управління служби безпеки України в Одеській області того ж дня встановили палія та затримали його недалеко від місця проживання у тому ж районі Одеси.

Як виявилося, хлопець купив в одному із супермаркетів пляшки із запальною сумішшю, зайшов у храм, розлив рідину по периметру зали, підпалив пару грошових купюр та кинув їх на підлогу. Банкноти погоріли та згасли. У цей час до приміщення увійшла служниця. Правопорушник відштовхнув її та втік.

Зловмисника затримали та повідомили йому про підозру у закінченому замаху на умисне пошкодження чужого майна, скоєного шляхом підпалу. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваного запобіжного заходу. Молодій людині загрожує до десяти років ув'язнення. Мотиви його вчинку встановлюватимуть під час подальшого слідства. У рамках виробництва призначать низку експертиз, у тому числі на перевірку осудності.

Последние новости