Надто довго: у справі одеського заводу "Краян" помер один із обвинувачених

У справі одеського заводу "Краян" помер один із обвинувачених. || Фото: zaodessu.com.ua

У кримінальній справі про розкрадання грошей на одеському заводі "Краян" помер один із обвинувачених. Це стало відомо із рішення Вищого антикорупційного суду.

Так, йдеться про колишнього директора департаменту комунальної власності міської ради Олексія Спектора.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією ЗМІ, чоловік помер нібито через серцеву недостатність.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура хотіла закрити справу стосовно неї, проте його дружина попросила розглядати справу далі для реабілітації померлого.

Йому скасували запобіжний захід у 1,3 мільйона гривень застави.

Нагадаємо, що кримінальна справа стосується бюджетної витрати в 92 мільйони гривень Одеської міської ради. Зокрема, звинувачують мера Одеси Геннадія Труханова в тому, що з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовими особами Одеської мерії та представниками приватної компанії реалізували корупційну схему під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу за свідомо завищеною вартістю. Надалі сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, нині мешкає на непідконтрольній території Луганської області. У грудні 2016 року гроші заарештували.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. За даними слідства, екс-народний депутат Александо Дубовий є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутата Одеської обласної ради Олега Бабенка, екс-депутата Кілійської районної ради Одеської області Анатолія Коломійця та Світлану Попову.

Последние новости