Нічна атака "Шахедів": на Одещині під удар потрапили цивільна інфраструктура та готель (оновлено)

Уламки "Шахеда", який збили над Одеською областю прикордонники. || Фото: ДПСУ

Уночі в неділю, 8 вересня, Одеська область зазнала чергової атаки ударних БпЛА, які ворог запустив з акваторії Чорного моря. Повітряна тривога тривала понад три години. На жаль, не обійшлося без влучань.

Про це повідомили у пресслужбі Сил оборони Півдня України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У місті Вилковому внаслідок дронового удару зазнали пошкоджень цивільна інфраструктура та готельно-ресторанний комплекс. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Військові зазначають, що українська протиповітряна оборона продовжує робити все можливе, аби захистити регіон від атак. Громадян закликають оперативно реагувати на сигнал повітряної тривоги та дотримуватися заходів безпеки.

У пресслужбі ДПСУ повідомили, що мобільним вогневим групам прикордонників Ізмаїльського загону цієї ночі вдалося ліквідувати над Одеською областю два "Шахеди".

Нагадаємо, під час атаки "Шахедів" на Одещину в ніч проти 8 вересня російські безпілотники порушили повітряний простір Румунії. За інформацією Міністерства оборони Румунії, у безлюдній зоні біля селища Периправа є ураження. Зранку в районі ймовірного влучення ударного БпЛА проводили розвідку.

Загалом протягом ночі росіяни випустили по Україні з Курська та мису Чауди 23 "Шахеди" – 15 із них вдалося збити. Крім Одеської області, протиповітряна оборона працювала ще у Дніпропетровській і Харківській областях.

ОНОВЛЕНО: Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що станом на 18:30 8 вересня тривають фіксація і ліквідація наслідків російської атаки на Ізмаїльський район Одеської області.

"Обстежено 12 приватних домогосподарств. Пошкодження будівель – від 30% до 70%. Найближчим часом заплановано обстеження багатоквартирних будинків, де розбиті вікна, та пошкодженого готельного комплексу. Поки відбувається оцінка збитків, території загального користування приводять до належного стану, власникам пошкоджених помешкань надається плівка та інші матеріали для тимчасового закриття вікон", – зазначив очільник ОВА.

Фото: t.me/odeskaODA

Також він додав, що власники пошкоджених будівель можуть звертатися по допомогу за телефоном: +38 066 75 28 953.

Последние новости