У російського генерала відібрали квартиру в Одесі

У російського генерала забрали квартиру в Одесі. || Фото: t.me/odesa_prokuratura

Прокуратура передала в АРМА заарештоване майно російського генерала, який він намагався незаконно продати 1,5 мільйона доларів США. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.

Формально власником арештованого є дружина колишнього заступника Міністра оборони РФ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, високопоставлений російський військовий діяч активно підтримує агресивну політику Росії щодо України. Раніше він обіймав посади заступника міністра оборони та голови комітету з військово-технічного співробітництва, а зараз є членом ради директорів оборонної корпорації та державним радником при міністерстві оборони Росії.

У грудні 2023 року українська влада внесла його до списку санкцій за причетність до підтримки російської збройної агресії проти України. В рамках цих санкцій було заблоковано всі його активи на території України, обмежено можливість проведення торгових операцій, а також заборонено передачу прав на інтелектуальну власність.

Сакційні заходи включали блокування спроб виведення грошових активів з України. Елітну квартиру на морському узбережжі Одеси площею 1012,6 квадратних метрів намагалися продати через посередника за 1,5 мільйона доларів США. Нерухомість, оформлена на дружину підсанкційного діяча, була заарештована ухвалою Київського районного суду Одеси у квітні цього року.

Арешт нерухомості провели щоб зберегти речові докази у кримінальному провадженні та запобігти виведенню активів за межі країни.

Усі фото: t.me/odesa_prokuratura

Последние новости