Вночі Одесу атакували ворожі безпілотники: пошкоджені 27 будинків, постраждала людина (оновлено)

Вночі Одесу атакували ворожі безпілотники: чули вибухи. || Фото: t.me/SJTF_Odes

Минулої ночі з 12 на 13 вересня в Одесі було чути вибухи під час атаки ворожих дронами-камікадзе Shahed-136. Як повідомили у пресслужбі Військово-морських сил України, воїни Військово-морських сил України знищили двох безпілотників.

З 01:38 на Одещині було оголошено повітряну тривогу.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Голова Одеської ОВ Олег Кіпер закликав мешканців перебувати в укриттях, а Повітряні сили ЗСУ попередили про атаку "Шахедів" із Чорного моря.

Загалом російські загарбники випустили у напрямку Одеси понад десять "шахедів". ППО працювало дуже автівно.

Відбій оголосили лише о 03:25.

Оновлено:

В Одеській ОВА розповіли подробиці нічної атаки "шахедів" на Одесу.

Внаслідок падіння уламків в Одесі та районі, за попередньою інформацією, пошкоджено: чотири гаражі, склиння у 20-ти приватних житлових будинках, чотири легкові автомобілі та дві прибудови до житлових будинків. Постраждала одна людина: у 74-річного чоловіка різано рану руки. Допомогу медики надали на місці.

Правоохоронці фіксують наслідки чергового злочину росіян проти цивільного населення Одещини.

Оновлено о 10:38:

Сили оборони Півдня повідомляють, що 16 "шахедів" збили вночі над Одесою та областю. Ще чотири в Миколаївській області.

Також російські окупаційні війська атакували Одещину балістичною ракетою, ймовірно, "Іскандер-М", з території тимчасово окупованого Криму.

Оновлено о 11:29:

Пресслужба Одеської прокуратури показала наслідки нічної атаки. Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

За даними слідства, у ніч на 13 вересня збройні сили РФ атакували Одесу та область ударними безпілотними літальними апаратами.

Внаслідок ворожої атаки пошкоджено щонайменше 20 приватних домоволодінь, операторську будівлю АЗС, господарські будівлі та автомобілі. Поранення отримав 74-річний чоловік, йому надано медичну допомогу на місці події.

Огляд продовжується, встановлюється повний перелік руйнувань та пошкоджень. Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки збройної агресії РФ.

Усі фото: od.gp.gov.ua

Оновлено о 12:26:

Міська рада повідомляє, що на місці ліквідації наслідків ворожої атаки в Одесі розгорнули міський оперативний штаб.

Він працюватиме сьогодні до 14:00, після чого власники пошкоджених будинків можуть звертатися за допомогою та консультацією до Пересипьскої районної адміністрації за адресою: проспект Добровольського,106  з 08:00 до 17:00 або за телефоном: (048) 750-24-21.

За попередніми даними вночі з 12 на 13 вересня внаслідок ворожої атаки пошкоджено 27 житлових будинків.

Комунальні служби разом з ГО "Десяте квітня", яка надала необхідні матеріали, допомагають в ліквідації наслідків  ворожої агресії. З постраждалими працюють представники Червоного хреста, харчування забезпечує БФ Їжа життя.



Усі фото: t.me/odesacityofficial

Як повідопили в пресслужбі ДТЕК Одеські електромережі, внаслідок ворожої атаки постраждало мережеве обладнання та багато жителів регіону залишилися без світла та електрики. Енергетики приступили до аварійно-відновлюваних робіт щойно отримали дозвіл військового командування та рятувальників.

Наслідки ворожої атаки майже ліквідовані. Одеситам повернули світло, проте ремонтні роботи ще тривають.

Последние новости