Нічна атака "Шахедів": військові моряки збили над Одещиною майже десяток ударних БпЛА (оновлено)

Ударний БпЛА в небі. || Фото ілюстративне: Wikipedia.org

Уночі в суботу, 14 вересня, російські окупанти вкотре атакували Одеську область дронами-камікадзе. Дев'ять ударних БпЛА типу Shahed ліквідували військові моряки. 

Про це повідомили у пресслужбі Військово-Морських Сил ЗС України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Сьогодні вночі на Одещині під час повітряної атаки російських окупантів силами та засобами Військово-Морських Сил Збройних Сил України було збито дев'ять ворожих дронів-камікадзе  Shahed-136",  
– йдеться в повідомленні.

Як повідомив Президент України Володимир Зеленський, цієї ночі росіяни запустили по всій Україні понад 70 "Шахедів". Більшість ворожих безпілотників вдалося збити.

"Нам потрібно більше можливостей для посилення повітряного щита, протиповітряної оборони та далекобійності, щоб і надалі захищати життя та наших людей. Працюємо над цим з усіма партнерами України", – наголосив Президент України.

За даними Повітряних Сил ЗС України в ніч проти 14 вересня над Україною збили 72 із 76 ударних БпЛА типу "Шахед", які росіяни запустили з напрямків Курськ, Єйськ (РФ) та Чауда (Крим). ППО працювала в межах Одеської, Миколаївської, Херсонської, Полтавської, Харківської, Київської, Донецької, Житомирської, Дніпропетровської, Черкаської, Вінницької та Сумської областей. Крім того, два ворожі безпілотники локаційно зникли на території України, а ще два повернулися в Росію.

Зазначимо, що повітряна тривога в ніч проти 14 вересня в Одеській області тривала майже чотири години, з 01:43 до 05:40. Упродовж цього часу в місті неодноразово лунали вибухи. Детальної інформації щодо наслідків цієї атаки наразі немає.

ОНОВЛЕНО О 09:30: У пресслужбі Повітряного командування "Південь" повідомили, що вночі над Одеською областю збили 27 ударних БпЛА. Загалом на півдні України знищили 32 ворожих дрони. Крім Одеської області, бойова робота тривала в Херсонській області, де приземлили три "Шахеди", та в Миколаївській і Дніпропетровській областях – там збили по одному безпілотнику.

ОНОВЛЕНО О 10:50: У пресслужбі ВМС ЗС України показали, як катером уночі збивали над Одеською областю дрон Shahed-136.

Відео: ВМС ЗС України/Facebook

ОНОВЛЕНО ОБ 11:05: У пресслужбі ДПСУ повідомили, що в ніч проти 14 вересня чотири ударних БпЛА над Одеською областю знищили прикордонники. Два безпілотники ліквідували бійці Одеського прикордонного загону, а ще по одному збили військовослужбовці Ізмаїльського прикордонного загону та моряки-прикордонники.

Последние новости