Перевозив наркотики та пропонував хабар прикордонникам: на Одещині затримали далекобійника

Згорток із наркотичною речовиною. || Фото: Південне регіональне управління Держприкордонної служби України/Facebook

У пункті пропуску "Орлівка" Одеської області прикордонники Ізмаїльського загону затримали водія вантажівки. Порушник перевозив наркотичну речовину та намагався дати хабар охоронцям держрубежів.

Про це в неділю, 4 вересня, повідомили у пресслужбі Південного регіонального управління Держприкордонної служби України. 

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Під час заходів контролю прикордонник помітив, що водій фури DAF нервує та стискає в руці підозрілий згорток. З'ясувалося, що це був пакет із білою речовиною, імовірно, метамфетаміном. Для поглибленого огляду автівки прикордонники та митники залучили службового собаку Арчі. Той швидко знайшов у відсіку в кабіні ще два пакети з наркотичною речовиною, які фігурант ховав у футлярі для навушників.

Бажаючи уникнути відповідальності, далекобійник запропонував прикордоннику 100 євро хабаря, однак інспектор від неправомірної вигоди категорично відмовився. 

Наразі водія затримали та відкрили стосовно нього два кримінальних провадження: за фактами пропозиції неправомірної вигоди службовій особі (стаття 369 Кримінального кодексу України) та контрабанди наркотичних речовин (стаття 305 Кримінального кодексу України).

Прикордонники зазначили, що протягом тижня зафіксували на цьому пункті пропуску вже три спроби провезення наркотичних речовин.

Последние новости