В Одесі співробітник коледжу допомагав влаштуватися на навчання ухилянту

В Одесі співробітник коледжу допомагав влаштуватися на навчання ухилянту. | Фото: od.npu.gov.ua

Працівник одного з морських коледжів в Одесі допомагав влаштуватися на навчання колишньому студенту, щоб той міг уникнути мобілізації. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, заступник начальника професійного коледжу з навчально-виховної роботи організував чоловікові призовного віку, який свого часу не доучився у них моряків, відновлення на денну форму навчання. Це давало змогу уникнути призову на військову службу у лавах Збройних Сил України. Посадова особа за 500 доларів хабара гарантувала вплив на ухвалення позитивного рішення завідувачем відділення, на яке планував вступати абітурієнт, та працівниками відділу кадрів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після того, як було зроблено все для зарахування чоловіка і за це чиновник отримав обумовлений гонорар, поліцейські затримали ділка в процесуальному порядку і вилучили у нього гроші.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру в отриманні неправомірної вигоди для себе за вплив на ухвалення рішення особою, яка уповноважена на виконання функцій держави, пов'язаної з вимогою такої вигоди.

Досудове розслідування продовжується.

Поліцейські вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та встановлюють повне коло осіб, причетних до цього злочину, та можливу причетність затриманого до інших аналогічних злочинів. Чиновнику загрожує до восьми років ув'язнення та конфіскація майна.

Усі фото та відео: od.npu.gov.ua
Последние новости