В Одесі невідомі запхали собаці в пащу петарду: поліція зайнялася справою

В Одесі невідомі запхали собаці в пащу петарду: поліція зайнялася справою. . || Фото: ГО Animal SOS Odessa

За фактом каліцтва безпритульного собаки, до пащі якого поклали петарду на вулиці Святослава Ріхтера в Одесі, поліцейські розпочали кримінальне провадження. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції. 

Подію кваліфіковано як жорстоке поводження з твариною. 

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

До поліції звернувся місцевий житель, який виявив безпритульного собаку з пошкодженою щелепою на вулиці Святослава Ріхтера. Пса доставили до ветеринарної клініки для надання медичної допомоги.

За вказаним фактом слідчі територіального підрозділу поліції розпочали провадження за ознаками частини першої статті 299 Кримінального кодексу України. Мова йде про жорстоке поводження з тваринами. Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.

Нині тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх обставини події та осіб, причетних до неї.

Слідство триває.

Нагадаємо, у собаки дуже сильно роздроблена щелепа. Зі слів лікаря, це була петарда. Було проведено КТ. За її результатом лікарі вирішуватимуть, як проводити операцію. З хорошого: стан стабільний, язик не пошкоджений. Волонтери зазначають, що попереду тривала боротьба. Через садистів, що знущаються із тварин, Торі назавжди залишиться інвалідом. У подальшому собакою опікуватимуться зоозахисники. 

Последние новости