Пробили дно: Червоний Хрест в Одесі влаштував вихідний у день акції на підтримку військовополонених і зниклих безвісти

Пробили дно: Червоний Хрест в Одесі влаштував вихідний у день акції на підтримку військовополонених та зниклих безвісти. || Фото: cnатуя Каїна в саду Тюїльрі, Париж скульптор Анрі Відаль, 1896

25 вересня в Одесі пройшла акція на підтримку військовополонених і зниклих безвісти біля приміщення Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), але останній вирішив влаштувати собі вихідний день. Як повідомив у соцмережі Х волонтер та блогер Володимир Золкін, таким чином організація "пробила дно".

"Це ще один нюанс у нашу скарбничку загальних вражень від МКЧХ", – зазначив Володимир Золкін.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На акцію зібралося близько 200-300 осіб із різних регіонів України, акцію анонсували у соціальних мережах. Люди просять конкретних дій щодо долі полонених і зниклих безвісти.

За словами учасників мітингу, МКЧХ не забезпечує належного контролю за утриманням українських військових у полоні, не сприяє встановленню їхнього місцезнаходження та не допомагає отримати статус військовополоненого.

Як заявив Золкін, організація планомірно ігнорує проблеми українських військовополонених. Зокрема її представники відвідують російських полонених в Україні, але не допомагають українцям у Росії. Він закликав владу вжити відповідних заходів до МКЧХ.

Последние новости