В Одесі син ветерана ЗСУ підпалював машини військових

В Одесі син ветерана ЗСУ підпалював машини військових. || Фото: unsplash.com

В Одесі палію автомобілів військовослужбовців, який є сином ветерана ЗСУ, дали умовний термін. Це рішення ухвалив Київський районний суд 20 вересня.

Так, 24 липня цього року обвинувачений та його невстановлений спільник підшукали на вулиці авто "ВАЗ-2105", що мало візуальні ознаки військових частин ЗСУ та перебуває у користуванні військових частин. Хлопець сфотографував машину та відправив фото у месенджері Telegram іншій невстановленій особі, за вказівкою якої вони діяли. Невстановлена особа погодила підпал та підтвердила, що заплатить за це.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Близько 23:50 зловмисники облили радіаторні грати, капот і праве колесо машини і підпалили його. При цьому обвинувачений знімав на телефон процес підпалу, щоб відправити замовнику. Внаслідок цього автомобіль знищили.

Молоду людину засудили до п'яти років ув'язнення, але з огляду на пом'якшувальні обставини звільнили від покарання, замінивши його одним роком випробувального терміну.

Так, з'ясувалося, зокрема, що обвинувачений вину визнає в повному обсязі, щиро кається, активно сприяв розкриттю злочину. Також він також добровільно відшкодував збитки, придбавши у потерпілого пошкоджений автомобіль. Крім того, він зробив добровільну грошову пожертву Збройним Силам України.

Вплинуло й те, що палій має статус дитини, яка постраждала внаслідок військових дій та збройних конфліктів збройної агресії РФ. Його батько є ветераном війни та учасником бойових дій.

Последние новости