За хабар допомагав уникати мобілізації: в Одесі викрили представника громадського формування

Затримання представника громадського формування. || Фото: Одеська обласна прокуратура

В Одесі викрили інспектора громадського формування. Фігурант допомагав військовозобов'язаним ухилитися від мобілізації.

Про це в четвер, 26 вересня, повідомили у пресслужбах Одеської обласної прокуратури та ГУНП в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними слідства, заступник голови одного з міських громадських формувань налагодив схему заробітку на громадянах, які бажали отримати "бронь" від мобілізації. Зокрема, він пообіцяв знайомому за дві тисячі доларів оформити посвідчення працівника громадського об'єднання, члени якого мають "бронь" від мобілізації та можуть безперешкодно пересуватися під час комендантської години. Таке посвідчення дозволило б військовозобов'язаному уникнути призову за мобілізацією до ЗСУ. Також інспектор погрожував клієнту, кажучи, що передасть його дані до ТЦК та СП, якщо той відмовиться від пропозиції.

Підозрюваного затримали після того, як він одержав дві тисячі доларів за виготовлення та видачу військовозобов'язаному посвідчення інспектора з охорони громадського порядку громадського формування.

Фото: ГУНП в Одеській області та Одеська обласна прокуратура

Затриманому повідомили про підозру у вимаганні та одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вчинення дій із використанням наданих їй повноважень (частина четверта статті 368-3 Кримінального кодексу України), а також сприянні вчиненню кримінального правопорушення (частина п'ята статті 27 Кримінального кодексу України).

За вчинене підозрюваному загрожує до семи років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. У рамках провадження поліцейські встановлюватимуть повне коло причетних до злочинної схеми, та осіб, які могли постраждати від їхніх протиправних дій.

Последние новости