Посадовицю сільради в Одеській області підозрюють у розкраданні коштів із ремонту шкільного укриття

Посадовиця, яку підозрюють у розкраданні коштів, із поліцейською. || Фото: ГУНП в Одеській області

В Одеській області начальницю відділу селищної ради підозрюють у розкраданні бюджетних коштів. За даними слідства, посадовиця, яка відповідала за ремонт укриття школи, завдала державі збитків на кілька сотень тисяч гривень.

Про це в суботу, 28 вересня, повідомили у пресслужба ГУНП в Одеській області та Одеської обласної прокуратури.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними слідства, фігурантка не забезпечила здійснення технічного нагляду за якістю та обсягами робіт у школі в Роздільнянському районі Одеської області. Щоб підзаробити підрядник, який виконував ремонт, вніс до актів приймання робіт і довідок про їх вартість неправдиві відомості. Своєю чергою керівниця відділу селищної ради підписала ці документи. Унаслідок цього на рахунок підприємця безпідставно перерахували близько 350 тисяч гривень.

Фото: ГУНП в Одеській області та Одеська обласна прокуратура

Посадовиці повідомили про підозру за частиною другою статті 364 Кримінального кодексу України ("Зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України. Їй загрожує до шести років позбавлення волі.

На початку вересня підозру отримав і підрядник. Його дії кваліфікували за частиною четвертою статті 191 Кримінального кодексу України ("Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем") та частиною першою статті 366 Кримінального кодексу України ("Службове підроблення").

Наразі правоохоронці працюють над відшкодуванням завданих державі збитків.

Последние новости