Одружилися задля втечі з України: в Одеській області викрили два випадки фіктивного шлюбу

Прикордонник перевіряє документи. || Фото: facebook.com/SouthernBorderUkraine

В Одеській області прикордонники Ізмаїльського загону викрили дві пари, які уклали фіктивний шлюб. Задля виїзду за кордон чоловіки одружилися із жінками з інвалідністю.

Про це в суботу, 28 вересня, повідомили у пресслужбі Південного регіонального управління Держприкордонної служби України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Порушників виявили в пункті пропуску "Орлівка" військовослужбовці Ізмаїльського загону. Аби уникнути мобілізації та перетнути державний кордон, 31-річний житель Житомирської області одружився із старшою за нього на десять років жінкою з інвалідністю. Фігурант розповів, що везе дружину на лікування до Туреччини, проте сама жінка повідомила, що чоловік їде на роботу. Шлюб молодята уклали лише три місяці тому, однак назвати дату весілля чоловік не зміг. Також прикордонники з'ясували, що чоловік із дружиною майже нічого не знають один про одного та проживають окремо.

Обраниця іншого чоловіка, 31-річного жителя Одеської області, на рік молодша за дружину порушника із Житомирської області та теж має інвалідність.

"Цікавим у цьому випадку є те, що разом з ними в автівці їхала 28-річна жінка, яку він представив як свою двоюрідну сестру. Але, як з’ясували прикордонники, остання перебувала з ним в цивільному шлюбі і вони навіть мають двох дітей. Як і в попередньому випадку "подружжя" нічогісінько не знали один про одного", – зазначили прикордонники.

Про факт незаконного переправлення осіб через державний кордон України (стаття 332 Кримінального кодексу України) охоронці держрубежів повідомили Ізмаїльському районному відділу Національної поліції України. За таке порушення порушникам загрожує від трьох до п'яти років позбавлення волі.

Последние новости