Нічна атака "Шахедів" по Одесі: є пошкодження цивільних об'єктів і важкопоранений (оновлено)

Пожежа після атаки "Шахедів". || Фото: ГУ ДСНС в Одеській області

Уночі в неділю, 6 жовтня, російська армія вкотре атакувала Одесу ударними БпЛА. Унаслідок влучення "Шахедів" є пошкодження цивільної інфраструктури, зокрема складських приміщень і вантажних автомобілів.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

На місцях влучень спалахнули пожежі. Займання ліквідували вогнеборців. Під час атаки зазнав травмувань чоловік. Постраждалого госпіталізували. Він у важкому стані.

Фото: ГУ ДСНС в Одеській області та Одеська обласна прокуратура

До ліквідації наслідків обстрілу залучали 12 одиниць техніки та 47 рятувальників від ДСНС, а також одну одиницю техніки і трьох людей з особового складу від Асоціації добровільних пожежних України.

Повітряну тривогу в Одеській області в ніч проти 6 жовтня оголошували двічі. Перша тривала з 21:57 5 жовтня до 00:23, а друга – з 02:28 до 02:58. Під час першої тривоги Повітряні Сили ЗС України попереджали про рух ударних БпЛА в бік Одеської області та Одеси. У місті лунали вибухи. Другу повітряну тривогу оголошували через загрозу застосування балістичного озброєння. Під час неї в Одесі теж прогримів вибух.

ОНОВЛЕНО О 09:45: За даними Повітряних Сил ЗС України, у ніч проти 6 жовтня росіяни атакували Україну двома балістичними ракетами "Іскандер-М", одною крилатою ракетою "Іскандер-К", керованою ракетою Х-59/69 та 87 БпЛА типу "Шахед" (райони пусків: Орел, Приморсько-Ахтарськ, Курськ – РФ). У результаті протиповітряного бою вдалося збити дві ракети та 56 ворожих ударних БпЛА типу Shahed в Одеській, Миколаївській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Запорізькій,  Житомирській та Харківській областях. Ще 25 безпілотників локаційно втратили в різних регіонах України, імовірно, внаслідок активної протидії РЕБ.

ОНОВЛЕНО О 09:50: У Повітряному командуванні "Південь" повідомили, що в ніч проти 6 жовтня на південному напрямку знищили дев'ять "Шахедів". Також росіяни атакували Одеську область двома балістичними ракетами "Іскандер-М" із території тимчасово окупованого Криму.

ОНОВЛЕНО О 09:55: Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер зазначив, що внаслідок атаки ударних БпЛА в Одесі сталося загоряння торговельного обладнання у складській будівлі на площі сто квадратних метрів. Загиблих і постраждалих немає. Вогнеборці оперативно ліквідували пожежу. Через падіння уламків загорілися вантажівка та сміття, постраждала одна людина. Чоловіка ушпиталили. Також від уламків зазнав пошкоджень газовий трубопровід. Витік газу швидко ліквідували співробітники ДСНС. Унаслідок балістичної атаки виникли пошкодження суховантажного цивільного судна. Люди не постраждали. Правоохоронці документують наслідки чергового злочину росіян проти цивільного населення.

ОНОВЛЕНО О 12:20: Прокурори розпочали досудове розслідування обстрілу Одеси та області в ніч проти 6 жовтня за фактом порушення законів і звичаїв війни (частина перша статті 438 Кримінального кодексу України). Як повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури, унаслідок атаки постраждав 59-річний чоловік – охоронець одного зі складських приміщень. Його із травмами різного ступеня важкості доставили до лікарні. Наразі прокурори та слідчі СБУ документують наслідки збройної агресії РФ і встановлюють повний перелік руйнувань та пошкоджень.

Последние новости