Удар по цивільному судну: РФ пошкодила суховантаж в одному з портів Одеської області

Судно, що зазнало пошкоджень унаслідок обстрілу Одеської області вночі 6 жовтня 2024 року. || Фото: Міністерство розвитку громад та територій України/Facebook

Уночі в неділю, 6 жовтня, внаслідок російського обстрілу Одеської області зазнало пошкоджень цивільне судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс. Суховантаж, який зазнав ворожого удару, перевозив близько шістьох тонн зерна кукурудзи для експорту.

Про це в понеділок, 7 жовтня, повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад та територій України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

На щастя, ніхто з 15 членів екіпажу, громадян Єгипту та Сирії, не постраждав.

"Загалом, це вже 20-те цивільне судно, що зазнало ушкоджень внаслідок російських атак. Кілька тижнів тому країна-терорист вдарила по судну, що везло пшеницю в Єгипет. Це ніщо інше, як спроби Росії вплинути на успішну роботу Українського морського продовольчого коридору та поставити під загрозу світову продовольчу безпеку", – прокоментував атаку Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

Фото: Міністерство розвитку громад та територій України/Facebook

Також у Міністерстві розвитку громад та територій України додали, що Український морський продовольчий коридор працює цілодобово, попри систематичні російські обстріли й удари. За понад рік вдалося експортувати вже понад 70 мільйонів тонн вантажів. З українських портів до країн Африки, Азії та Європи вийшли більше двох із половиною тисяч суден.

Последние новости