Пошкоджено багатоповерхівку й медзаклад, є поранені: підсумки нічної атаки БпЛА на Одеську область (оновлено)

Наслідки обстрілу Чорноморська вночі 9 жовтня. || Фото: Одеська обласна прокуратура

У ніч проти середи, 9 жовтня, російські агресори вкотре атакували Одеську область ударними безпілотниками. Більшість ворожих цілей вдалося збити силам ППО, однак не обійшлося й без руйнувань.

Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Через атаку в Одеському районі пошкоджено скління та фасад девʼятиповерхівки. Займання внаслідок цього не виникло. Травмувань зазнали п'ять людей. Трьох із них госпіталізували з пораненнями середнього ступеня тяжкості.

Також сталося займання мансардного поверху недобудови. Пожежу площею 400 квадратних метрів оперативно ліквідували вогнеборці. Крім того, є пошкодження скління корпусу одного з медичних закладів.

Правоохоронці документують наслідки чергового злочину росіян проти цивільного населення Одеської області.

Повітряна тривога вночі в Одеській області тривала майже три з половиною години, з 23:59 8 жовтня до 03:21 9 жовтня. Військові попереджали про рух ударних безпілотників у бік Одеської області спочатку з Миколаївської області, а потім з акваторії Чорного моря.

За даними Повітряних Сил ЗС України, протягом ночі 9 жовтня росіяни випустили по Україні 22 ударних безпілотники з районів Приморсько-Ахтарськ (РФ) і мис Чауда (Крим) – 21 із них вдалося ліквідувати в межах Одеської, Вінницької та Київської областей, а ще один "Шахед" повернув у напрямку Росії.

У пресслужбі Повітряного командування "Південь" уточнили, що в Одеській області ППО півдня України знищила 16 ударних безпілотників.

ОНОВЛЕНО О 09:25: Прокурори розпочали досудове розслідування атаки на Одеську область у ніч проти 9 жовтня за фактом порушення законів та звичаїв війни (частина перша 438 Кримінального кодексу України).

Фото: Одеська обласна прокуратура

Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки збройної агресії РФ.

Последние новости