Підпалювали військові автівки та релейні шафи: в Одесі оголосили про підозру трьом чоловікам

Військова автівка, яку підпалили зловмисники. || Фото: ГУНП в Одеській області

В Одесі викрили трьох чоловіків, які на замовлення підпалювали автівки військовослужбовців і обладнання "Укрзалізниці". Фігурантів завербували російські спецслужби. 

Про це в четвер, 10 жовтня, повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області та Одеської обласної прокуратури.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними слідства, 29-річний одесит в одному із месенджерів встановив зв'язок із представником держави-агресора. Той запронував йому за грошову винагороду здійснювати підпали об’єктів критичної інфраструктури та автомобілів, що належать військовослужбовцям ЗСУ й іншим військовим формуванням. Чоловік погодився і залучив до цього своїх 23-річного та 39-річного знайомих.

До злочинів порушники готувалися ретельно та вчиняли їх вночі. Спочатку розвідували локації потенційних цілей, отримували схвалення, потім вчиняли підпали, фіксували їх на відео, після чого відправляли замовнику "звіт" для отримання винагороди.

За інформацією правоохоронців, з одним спільником 29-річний одесит підпалив припаркований у Приморському районі Одеси Volkswagen Transporter військовослужбовця ЗСУ, а з іншим – релейну шафу на місцевій лінії залізничного сполучення. Гроші за виконану роботу виконавці від свого "куратора" так і не отримали.

Фото: ГУНП в Одеській області та Одеська обласна прокуратура

Правоохоронці провели за місцями мешкання фігурантів обшуки та вилучили речові докази, що підтверджують їхню причетність до скоєних злочинів, зокрема мобільні телефони з листуванням із росіянином та відео з місць підпалів.

Підпалювачам повідомили про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в особливий період та диверсії (частина друга статті 28, частина перша статті 114-1, частина друга статті 15, частина друга статті 113 Кримінального кодексу України).

Наразі підозрюваним вже обрали запобіжні заходи у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Последние новости