Штормове попередження та гроза: яка погода буде в Одесі цими вихідними

Блискавка в небі. || Фото ілюстративне: grad.ua

Найближчими вихідними, 12 та 13 жовтня, в Одесі не обійдеться без опадів. На суботу, 12 жовтня, оголосили навіть штормове попередження.

Про це повідомили в Гідрометцентрі Чорного та Азовського морів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Погода 12 жовтня

Уночі та вранці в місті та області буде гроза. В Одесі пройде значний дощ. Північно-західний вітер дутиме зі швидкістю 15–20 метрів за секунду. Температура повітря в області вночі та вдень буде +13–18 ℃, а в місті – від +16 ℃ до +18 ℃. Під час дощу видимість на автошляхах становитиме від одного до двох кілометрів.

Через погіршення погодних умов одеська мерія звертається до одеситів і гостей міста із проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки. Особливо це стосується літніх людей, дітей і вагітних жінок. Водіїв просять не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, а пішоходів – обережно пересуватися під деревами, адже внаслідок сильного поривчастого вітру та дощу можливе падіння гілок і кабелів.

Під час шторму в Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока вірогідність зриву морських мін з якорів, їх прибиття до берега та дрейфування вздовж узбережжя. Перебувати у пляжній зоні небезпечно, адже може статися неконтрольований підрив міни. У разі виявлення морських мін або предметів, що на них схожі, необхідно невідкладно повідомляти про це за номером "102". У жодному разі не можна брати подібні знахідки до рук.

Погода 13 жовтня

Мінлива хмарність. Без істотних опадів. Швидкість північно-західного вітру становитиме 9–14 метрів за секунду. Уночі стовпчики термометрів опустяться до +6–11 ℃, а вдень піднімуться до +13–18 ℃.

Последние новости