Вимагали 150 тисяч гривень вигаданого боргу: в Одесі викрили злочинну групу

В Одесі викрили злочинну групу. || Фото: ГУНП в Одеській області

В Одесі за вимагання неіснуючого боргу в 24-річного містянина затримали трьох одеситів віком 33, 36 та 37 років. Порушники хотіли незаконним шляхом збагатитися на 150 тисяч гривень.

Про це в четвер, 17 жовтня, повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Упродовж понад місяця фігуранти переслідували малознайомого їм хлопця, тероризували його надуманими борговими зобов'язаннями та залякували фізичною розправою.

Під час одного з таких спілкувань потерпілий передав трьом зловмисникам шість тисяч гривень. Наступна зустріч сталася випадково, коли двоє зі зловмисників побачили "боржника" в міському кафе. Тоді під їхнім психологічним натиском і погрозами юнак віддав ще тисячу гривень та 500 доларів.

Поліцейські затримали двох ділків одразу після отримання ними грошей від одесита. У порушників вилучили здобуті злочинним шляхом кошти, мобільні телефони та інші речі, які можуть слугувати доказами у справі.

Усім трьом фігурантам повідомили про підозру у вимозі передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, обмеження його прав, свобод та законних інтересів, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (частина четверта статті 189 Кримінального кодексу України). За вчинене чоловікам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Двом затриманим порушникам обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Третього зловмисника оголосили в розшук. Наразі правоохоронці вживають заходів щодо його затримання.

Нагадаємо, днями працівники ДБР затримали експравоохоронця з Одеси. Чоловік вимагав у місцевого мешканця 60 тисяч доларів і видав себе за працівника ДБР.

Последние новости