Піший тур за кордон: в Одеській області затримали майже два десятки чоловіків-утікачів

Піший тур за кордон: в Одеській області затримали майже два десятки чоловіків-утікачів. || Фото: ДПСУ

В Одеській області неподалік від кордону з Молдовою прикордонники Подільського загону затримали дві групи чоловіків, які намагалися втекти з України. В одній групі було вісім чоловіків, в іншій – 11.

Про це в четвер, 17 жовтня, повідомили у пресслужбі ДПСУ.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Охочі незаконно перетнути держрубіж звернулися по допомогу до адміністратора анонімного Telegram-канал. За онлайн вказівки з навігації кожен з ухилянтів сплатив від трьох до п'яти тисяч доларів.

Діючи за інструкцією організатора, чоловіки прибули до точки збору в Подільському районі й поділилися на дві групи, аби бути більш мобільними та менш помітними прикордонникам. Усіх піших мандрівників затримали на відстані декількох кілометрів від держрубежу.

За спробу незаконного перетинання державного кордону України щодо порушників склали адмінпротоколи (за частиною другою статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За вчинене чоловікам загрожує штраф від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб, із конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Нагадаємо, прикордонники викрили чоловіка, який видавав себе за 25-річну одеситку, аби перетнути кордон.

Також ми повідомляли, що в Одеській області затримали 23-річного молодика в гідрокостюмі. Юнак планував переплисти Кучурганський лиман і дістатися до берегів Молдови.

Последние новости