Намагалися розвідати маршрути ЗСУ: в Одесі та Донецькій області затримали агентів РФ

Затримання агента РФ. || Фото: Управління СБ України в Одеській області

В Одесі та Донецькій області затримали трьох російських агентів. Жителька Краматорська та двоє одеситів розвідували локації Сил оборони та стратегічно важливих об'єктів Укрзалізниці.

Про це в четвер, 17 жовтня, повідомили у пресслужбі Управління СБ України в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За інструкцією ФСБ порушники обходили свої міста та приховано фіксували вузлові залізничні станції, якими переправлялися на фронт важке озброєння та боєприпаси.

Крім того, агентка з Донецької області мала виявляти позиції українських військ, що тримали оборону на Краматорському напрямку. Для цього колаборантка об’їжджала населені пункти поблизу передової та під час побутових розмов випитувала розвідінформацію в місцевих жителів. Отримані відомості агенти месенджером передавали своєму російському куратору у вигляді позначок на гугл-картах із детальним описом.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність фігурантів та затримали їх за місцем проживання. Під час обшуків в агентів вилучили мобільні телефони, які вони використовували для комунікації з російським куратором.

Двом фігурантам повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (частина друга статті 111 Кримінального кодексу України), а дії третього агента кваліфікували як несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану (частина третя статті 114-2 Кримінального кодексу України).

Наразі всі троє колаборантів перебувають під вартою. Їм загрожує від 12 років тюрми до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Последние новости