В Одеській області китаєць задля в'їзду в Україну намагався підкупити прикордонника

Гроші, які китаєць намагався дати прикордоннику. || Фото: Південне регіональне управління Держприкордонної служби України/Facebook

У пункті пропуску "Старокозаче" Одеської області 43-річний громадян Китаю намагався дати хабар прикордоннику. Таким чином іноземець сподівався отримати дозвіл на в'їзд в Україну.

Про це в суботу, 19 жовтня, повідомили у пресслужбі Південного регіонального управління Держприкордонної служби України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Під час заходів прикордонного контролю іноземець не зміг пояснити, з якою метою їде в Україну. Куди саме прямує, також не орієнтувався. Зрозумівши, що у пропуску через кордон йому відмовлять, чоловік спробував вирішити питання, запропонувавши інспектору ДПСУ 200 доларів. 

Від грошей охоронець держрубежів відмовився, а стосовно громадянина, який пропонував хабар, направили повідомлення до Нацполіції про виявлення ознак пропозиції неправомірної вигоди службовій особі (статті 369 Кримінального кодексу України). За таке порушення іноземцю загрожує покарання у вигляді штрафу від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Последние новости