Вночі Одеську область знову атакували ракетами: що відомо (оновлено)

Вночі Одеську область знову атакували ракетами: що відомо. || Фото: depositphotos.com

У ніч із 23 на 24 жовтня Одеську область знову атакували ракетами. Попередньо йдеться про ракети Х-22. Про це повідомляє Vgorode.

Повітряну тривогу у нашому регіоні оголосили о 01:01. О 01:01 та 01:12 повідомили про пуски ракет у напрямку Одещини. Вони зникли. Після цього стало відомо про нові пуски ракет, але вони також зникли. Попередньо крилаті ракети не досягли мети і зникли в районі узбережжя.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Перед тим, о 1.18 Повітряні Сили ЗСУ повідомили про нові групи "шахедів" з акваторії Чорного моря курсом на Одещину/Миколаївщину!".

Близько 01:25 паблики повідомили про вибухи на Одещині. Гучно було в районі міста Південне, неподалік Одеси. Найімовірніше, це була робота нашої системи ППО.

Відбій тривоги оголосили лише о 03:21.

Інші коментарі щодо цього обстрілу та його наслідків ні ОВА, ні місцева влада поки не надавали. Чекаємо на офіційну інформацію.

Оновлено:

Повітряні сили повідомляють, що в ніч проти 24 жовтня 2024 року (з 21.00 23 жовтня) противник атакував Україну двома крилатими ракетами Х-22 з літаків Ту-22М3 над акваторією Чорного моря, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 з повітряного простору Брянської області та 50 ударними БпЛА типу Shahed та безпілотниками невстановленого типу за напрямками Орел, Курськ та Крим.

Станом на 8:30 підтверджено збивання 40 ворожих БПЛА в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Полтавській та Чернігівській областях.

Крім того, семеро російських безпілотників локаційно втрачені, один – у повітряному просторі України, ще двоє – повернули у напрямку Росії та Білорусі. Ворожі ракети не досягли своєї мети. Бойова робота продовжується.

Повітряне командування "Південь" повідомляє, що вночі 24 жовтня протиповітряною обороною півдня збито 6 ворожих ударних безпілотників на Одещині.

Крім того, російські окупаційні війська завдали удару крилатою ракетою, ймовірно Х-22/32, в напрямку острова Зміїний із повітряного простору над акваторією Чорного моря. Також увечері ворог атакував Одещину керованою авіаційною ракетою Х-31П з акваторії Чорного моря.

Последние новости