До портів Великої Одеси зайшли два судна за пшеницею для голодуючих країн

До портів Великої Одеси зайшли два судна за пшеницею для голодуючих країн. || Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Два балкери, зафрахтовані Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об'єднаних Націй, зайшли до портів Великої Одеси під завантаження пшеницею для мешканців Ефіопії, Ємену і Афганістану. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури України.

Так, у порту Одеса завантажують на балкер BOZBURUN M 40 тисяч тонн української пшениці для Ефіопії, а в порту "Чорноморськ" такий же обсяг пшениці для мешканців Ємену і Афганістану забере балкер GOKOVA M.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також 12 листопада, в рамках реалізації "Зернової ініціативи", з порту Чорноморськ вийшли два судна з 27 тисячами тонн агропродукції, яку направлять до країн Азії.

Наразі під обробкою в портах Великої Одеси знаходяться 33 судна. На них завантажують 920 тисяч тонн української агропродукції. Загалом з 1 вересня з портів Великої Одеси вийшли 444 судна, які експортували 10,3 мільйона тонн українського продовольства до країн Африки, Азії і Європи.

Нагадаємо, 11 листопада, з морських портів Одеса, Чорноморськ і Південний вийшли чотири судна із 120 тисячами тонн олії для країн Азії та Європи.

Последние новости