Екологічна катастрофа: на Одещині через отрутохімікати загинули тисячі диких птахів та тварин

Екологічна катастрофа: на Одещині через отрутохімікати загинули тисячі диких птахів та тварин. || Фото: facebook.com/rusevivan

На Одещині через використання отрутохімікатів загинули тисячі диких птахів та тварин. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Про це повідомив доктор біологічних наук, співробітник нацпарку Іван Русєв.

За його словами, протягом вересня-грудня через використання фермерами отрутохімікатів на території Національного природного парку "Тузловські лимани" Одеської області та прилеглих землях загинули тисячі диких птахів та тварин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тільки знайдених трупів нарахували понад тисячу фазанів, сотні і сотні сірих ворон, граків, диких голубів, тисячі диких гусей та качок-крижів.

За його словами, з вересня десятками гинули лебеді, хижі птахи, сови. Багато загиблих хижих ссавців – борсуків, лисиць, шакалів, косуль.

Русєв вважає, що масова загибель диких тварин негативно позначиться на стані популяцій багатьох видів птахів та ссавців, а також загалом на житті дикої природи.

"Ця екологічна катастрофа могла статися тому, що фермери вже давно безкарно працюють з отрутохімікатами. Це сталося через заплющування очей деяких працівників Держпродспоживслужби, які "вільно" дають дозвіл на використання отрути. Це через повільну, не оперативну та малопрофесійну роботу правоохоронців". ", - зазначив вчений.

Наразі слідчі органи збирають докази та допитують фермерів у рамках кримінального провадження.

Нагадаємо, що у середині грудня у межах Національного природного парку "Тузловські лимани" зафіксували масову загибель диких гусей.

Мінприроди України звернулося із заявою до Офісу генерального прокурора з проханням зареєструвати кримінальне провадження.

Усі фото: facebook.com/rusevivan

Последние новости