Фейгін пояснив, чому атакували Одеський порт

Фейгін пояснив, чому атакували Одеський порт. || Фото": facebook.com/okPivden

Російський правозахисник Марк Фейгін вважає спеціальним удар окупантів саме по Одеському морському порту одразу після підписання угоди про безпечний експорт українського зерна. На його думку, так Володимир Путін намагається уникнути військової поразки в Україні та схилити українську владу до укладання мирної угоди. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на слова Фейгіна в інтерв'ю gordonua.com.

За його словами, про це свідчать останні дії російських військ, зокрема масовий удар на півдні 26 липня. Деокупація півдня України, зокрема Херсона, стане значною поразкою для РФ, яку не можна вже пояснити "жестом доброї волі".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Путін, безумовно, зараз конкретно думає про те, як би уникнути будь-якої військової поразки. Значної, публічної", - сказав Фейгін.

Фейгін вважає спеціальним удар російської армії саме по Одеському морському порту одразу після підписання угоди про безпечний експорт українського зерна. Так Путін намагається зупинити контрнаступ українських військ на півдні.

"Звичайно, він хотів би зараз через ці зернові угоди домогтися того, щоб було укладено додатковий протокол. Саме тому по Одесі, по порту, і вдарили. Для того, щоб [сказати]: "Бачите? Не працює угода. Так треба протокол укласти про перемир'я на півдні", - припустив він.

Правозахисник припускає, що Путін хоче перенести основний театр бойових дій на схід України. На думку Фейгіна, шляхів для відходу назад у Путіна вже немає. Мирні переговори на цій стадії вже можливі лише не на його умовах, тому що його умова – капітуляція України – є нереальною.

Последние новости