Рішення про внесення центру Одеси до списку ЮНЕСКО ухвалять за кілька днів

Рішення про внесення центру Одеси до списку ЮНЕСКО ухвалять за кілька днів. || Фото: i.la-croix.com

Рішення про внесення центру Одеси до списку ЮНЕСКО ухвалять уже за кілька днів. Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на брифінгу з віце-президентом Європейської комісії Маргарітісом Схінасом, який відбувся за результатами їхньої зустрічі у Національному музеї України у Другій світовій війні. Про це повідомляє Ukrinform.

За його словами, досьє об'єкту на фінальному етапі. До його розробки залучали українських експертів та їхніх італійських колег. Водночас ініціативу України підтримали в ЮНЕСКО, зокрема генеральний директор Одрі Азулі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Глава МКІП наголосив, що внесення історичного центру Одеси до переліку ЮНЕСКО є символічним кроком, покликаним нагадати Росії, що мир з Україною.

Про свою широку підтримку України в одеському питанні заявив віце-президент Схінас, зазначивши, що місто заснували його співвітчизники – греки.

Зазначимо, що за словами міського голови Геннадія Труханова, включення до спадщини вимагало копіткої роботи з підготовки номінаційного досьє, співпраці з міжнародними експертами, проведення зустрічей та переговорів. Близько 30 років знадобилося для того, щоб наблизитись до бажаної мети.

Последние новости