В Одесі збираються відкрити офіс ООН

В Одесі мають намір відкрити офіс ООН. || Фото: omr.gov.ua

Представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні мають намір відкрити в Одесі офіс. Вони бачать необхідність посилення своєї присутності у нашому місті як у важливому транзитному центрі України. Про це повідомила прес-служба Одеської міськради, пославшись на координатора Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців Іслам Шалабі.

"Ми бачимо, що Одеса - одне з міст, яке надає не лише притулок для внутрішньо переміщених осіб, але й стало транзитним містом, через яке українці виїжджають та повертаються з-за кордону", - констатував координатор УВКБ ООН.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначимо, що в Одесі зареєстрували вже понад 34 тисячі переселенців. Загалом, з 2014 року у нас їх мешкає понад 80 тисяч.




Усі фото: omr.gov.ua

Нагадаємо, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським та президентом Туреччини Тайіпом Ердоганом у четвер у Львові, а в п'ятницю відвідає порт Одеси, звідки відновився експорт українського зерна в рамках угоди за посередництва ООН.

Последние новости