У центрі Одеси мають намір побудувати підземні паркінги

В центре Одессы планируют построить подземные паркинги. || Фото: ksonline.ru

В Одеській міськраді на черговій сесії вирішили виділити півмільйона гривень на розробку проекту будівництва підземного паркінгу на Соборній площі. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на мерію.

Як зазначив віце-мер Михайло Кучук, це паркування з двома в'їздами надасть 450 місць для автомобілів. Таким чином чиновники хочуть розвантажити вулиці міста та вирішити проблему з нестачею паркувальних місць на прилеглих територіях.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Водночас голова транспортної комісії Петро Обухов виступив проти такого проекту та закликав зняти його з голосування. Він зазначив, що спочатку потрібно впорядкувати паркування на вулицях міста та підняти плату для водіїв.

Зокрема Обухов сказав, що в центрі Одеси вже є 15000 місць для паркування, а з будівництвом паркінгу їх стане на 450 місць більше, що не вирішить проблему. Тому гроші, на його думку, краще витратити на запуск трамвая вулицею Семена Палія в Суворовському районі.

Депутат міськради Олександр Іваницький здивувався такій думці. Він упевнений, що програма підземних паркінгів потрібна і, до того ж, така є у багатьох європейських містах. Також депутат розповів, що ще один підземний паркінг може з'явитись у районі Олександрівського проспекту.

Зазначимо, що паркінг вже є під Грецькою, але зараз більшість приміщень у ньому використовують комерсанти для торгівлі.

Нагадаємо також, що нещодавно в одеській мерії запропонували використовувати підземні паркінги як бомбосховища.

Последние новости