Де в Одесі купити ялинку в горщику і як її доглядати

Де в Одесі купити ялинку в горщику, як і до неї доглядати.

Де в Одесі купити ялинку в горщику, як і до неї доглядати. Фото: gettyimages.com

Дозвілля та їжа
18 грудня 2023 17:35

Напередодні Нового року багато хто замислюється над тим, яку ялинку поставити в квартирі. Якщо живу шкода, а штучна не пахне ялиною, пропонуємо не впадати у відчай і вибрати святкове дерево в горщику. Vgorode дізнався, де такі можна купити і за скільки, а також як зберегти рослину на кілька сезонів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сади Рів'єри

Сади Рів'єри.Сади Рів'єри. Фото: 2ГІС

Сади Рів'єри – це розплідник декоративних рослин, що знаходиться в селі Фонтанка за 16 кілометрів від Одеси Староколаївською трасою – дорогою на місто Південне.

У магазині пропонують дуже різноманітний асортимент: листяні декоративні чагарники, саджанці плодових дерев, багаторічні квіти та трави. У продажу також хвойні рослини: ялинки, сосни, туї, ялиці, кипарисовики, ялівці. Безпосередньо в магазині можна подивитися і вибрати варіант, що сподобався. Можна купити молоді саджанці для квартири, а відвезти на дачу. А для тих, хто має частий будинок із земельною ділянкою, вибрати вже дорослі рослини. Хто не вміє висаджувати дерева, можна замовити ялинку додому з послугою висадки.

Почім: ціни від 1000 гривень. 2 500 гривень (блакитна ялина півтора метри)

Доставка: вартість обговорюється з кожним покупцем індивідуально залежно від суми замовлення та відстані

Адреса: село Фонтанка, житловий комплекс "Чорноморська Рів'єра", вул. Гоголя, 61

Час роботи: щодня з 09:00 до 20:00

Контакти: (096) 358-50-77, Сайт

Florai

Florai.Florai. Фото: laburo.com.ua

Садовий центр Florai – це постачальник декоративних та садових рослин з Італії, Німеччини, Польщі, Голландії, України.

В наявності безліч дерев, чагарників, у тому числі рідкісних та ексклюзивних рослин. Наприклад, дерев придатних для новорічного декору тут аж 738 видів. Є кімнатні рослини, пальми різних розмірів, вазони, садова хімія, добрива ґрунти, декор для дому та саду, обладнання для поливу.

На висаджування рослин навіть дають гарантію до двох років.

Найкомпактніші ялинки в горщику від 540 гривень, ялина 150 сантиметрів від 3360 гривень

Доставка: у зимовий час тільки самовивіз

Адреса: село Лиманка, вулиця Будівельна 1, а

Час роботи: щодня з 09:00 до 18:00

Контакти: (067) 717-98-55, Сайт

Земля Х

Їли в горщиках.Їли в горщиках. Фото: superdom

Земля X – це садовий центр, де можна купити дерева та чагарники, кімнатні рослини, насіння, вазони, ґрунти та торф, садовий інвентар та все, що знадобиться для садівництва.

У відділі хвойних дерев можна вибрати свою "красуню" серед великої кількості видів. Є тут і незвичайні для нас дерева: гімалайський та ліванський кедр, заморські кипариси, туї західні, скельні ялівці та не тільки. Але їли тут зараз лише маломіри.

При цьому новий завіз у магазин роблять щотижня. А ще у садовому центрі діє приємна знижка для всіх іменинників, за три дні до та після свята.

Почім: від 210 до 680 гривень саме ялинка

Доставка: товар по Одесі чи Україні доставляють за допомогою стандартних перевізників за їх тарифами

Адреса: вулиця Толбухіна, 132

Час роботи : щодня з 09:00 до 19:00

Контакти: (068) 456-98-01, Сайт

Агромаркет

Фото: agro-market.netФото: agro-market.net

Агромаркет – це інтернет-магазин насіння, де можна знайти практично всі товари для свого саду, городу або дачі: від саджанців до інвентарю та декору.

Серед хвойних дерев тут є: кедр, ялина, кипарисовик, ялівець, ялиця, сосна, туя, тис, тсуга, мікробіота та інші менш відомі нам види. Для консультацій в Одесі є невеликий магазин компанії, але асортимент на сайті все ж таки більше.

При цьому саджанці упаковують в цілісну упаковку. Коріння попередньо замочують у глиняній "бовтанці", яка зберігає в них вологість протягом семи і більше днів. Потім коріння поміщають у пакет, який щільно палетує. Гілку саджанця фіксують дерев'яною опорою та укладають у фірмовий короб. Завдяки такій упаковці нестрашно замовляти рослини та поштою.

Новорічні саджанці від 236 гривень за 20-сантиметровий саджанець канадської ялинки, 2849 гривень за метрову блакитну ялинку , 1275 гривень за 80-сантиметрову зелену ялинку

Доставка: в Одесі доставляють за допомогою стандартних перевізників (за їхньою ціною) або самовивезення (безкоштовно)

Адреса: вулиця Привізна, 14

Час роботи: щодня з 09:00 до 18:00

Контакти: (093) 170-15-55, Сайт

Садпроект

Садпроект.Садпроект. Фото: facebook.com/sadproekt.com.ua

Садпроект – це виробничий розплідник декоративних рослин у Львові.

Свою історію підприємство веде із 2008 року. Нині у реалізації понад 200 видів та сортів рослин: листяні дерева та чагарники, хвойні рослини, багаторічники та ліани.

Весь посадковий матеріал – лише власного виробництва. Вирощений у нашому регіоні, який пройшов одеські зими та екстремально спекотне літо. Тому всі рослини якнайкраще адаптовані під кліматичні умови України.

Хвойних дерев тут налічується 19 видів і все можна подивитися безпосередньо в розпліднику.

Почім: від 700 гривень до 5500 гривень за ялинку

Доставка: товар по Одесі чи Україні доставляють за допомогою стандартних перевізників за їх тарифами

Адреса: село Фонтанка, вулиця Коренчука, 1

Час роботи: щодня з 08:00 до 16:00

Контакти: (096) 083-7866, (098) 440-7173, (050) 316-5440 Сайт, сторінка у Facebook

ВАШ САД

ВАШ САД.ВАШ САД. Фото: orlandelli.it

"Ваш сад" – це садовий центр. Основними напрямками діяльності є: продаж рослин та ландшафтний дизайн. Центр займається постачанням кімнатних рослин та рослин для відкритого ґрунту з найкращих розплідників Німеччини, Голландії, Італії, Польщі та інших європейських країн. Тут можна купити вазони та насіння рослин, як кажуть, на будь-який колір та смак.

У відділі хвойних рослин є дуже крихітні декоративні вазони з ялинками від 30 сантиметрів до великих дерев по п'ять-сім метрів. Вибрати екземпляр, що сподобалися, можна на сайті або подивитися наживо в магазині.

Почім: ціни від 90 гривень за 30-сантиметрову канадську ялинку, 175-сантиметрову блакитну ялинку коштуватиме 3780 гривень

Доставка: 400 гривень

Адреса: Французький бульвар, 85 та Перший кілометр Новомиколаївської дороги, Торговий центр "Суворівський" (Таврія В)

Час роботи: щодня з 08:00 до 18:00

Контакти: 0 800 306-307, Сайт

Епіцентр



Під Новий рік у Торговому Центрі можна купити новорічне дерево. В основному там тільки великі розміри, але ціни демократичні і не набагато вищі за ті, що на ялинкових базарах.

Почім: 1200-2850 гривень за повномірну ялинку

Доставка: 300 гривень

Адреса: селище Авангард, Сьомий кілометр Овідіопольської дороги, 1; село Лиманка, проспект Полковника Гуляєва, 99; село Іличанка, вулиця Паустовського, 14; село Крижанівка, вулиця Семена Палія, 99-Б. Усі адреси на сайті

Час роботи: щодня з 08:00 до 21:00

Контакти: 0 800 306-307, Сайт

Як доглядати ялинку в горщику?

Доглядати рослину в горщику просто, але потрібно запам'ятати основні правила:

  1. Живу ялинку не можна одразу ж ставити на почесне місце і вбирати до Нового року. Дерево необхідно кілька днів відстояти в прохолодному місці і адаптуватися до нового житла. Для цих цілей найкраще підійде прохолодне місце, що провітрюється без яскравого освітлення;

  2. У будинку чи квартирі ялинку слід тримати якнайдалі від батарей та опалювальних приладів, оскільки хвойні не переносять пересушене повітря. Найкраще встановити її недалеко від балкона або лоджії, що провітрюється, так як ялина потребує свіжого повітрі. При цьому не можна тримати маленьку ялинку в горщику в приміщенні з мінусовими температурами, оскільки земля замерзне і коренева система деревця просто загине;

  3. Грунт ялинки потрібно регулярно підтримувати у вологому стані, не допускаючи пересихання або перезволоження. Хвою, гілочки не менше п'яти разів на добу обробляти розпилювачем води;

  4. Після всіх свят деревце бажано пересадити в землю або в міру його зростання більш просторий горщик.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах