Знай наших: одеський художник потрапив у світовий Топ-15 з електронного мистецтва

Одеський художник потрапив до світового Топ-15 з електронного мистецтва.

Одеський художник потрапив до світового Топ-15 з електронного мистецтва. Фото: Степан Рябченко/Facebook

Дозвілля та їжа
09 сiчня 2021 17:39

Міжнародна онлайн-платформа Electric Artefacts опублікувала список із 15 сучасних художників різних країн, які нині вважаються найкращими у світі електронного мистецтва. До ТОП-15 потрапив і медіа-художник, одесит Степан Рябченко.

Степан Рябченко – молодий художник з Одеси, роботи якого почали впізнавати в усьому світі. Його творчість охоплює концептуальну архітектуру, скульптуру та світлові інсталяції.

Художник відомий своїми монументальними роботами та відеоінсталяціями. На творах автора часто зображені неіснуючі пейзажі чи дивовижний всесвіт.

Чимало робіт художника представлено в експозиціях музеїв сучасного мистецтва багатьох країн, а також у приватних колекціях. Зазначимо, що, крім Степана Рябченка, до списку також увійшли популярні художники з Америки, Франції, Китаю та інших країн.

Степан Рябченко. "Вхід у Вихід", 2020 рік.Степан Рябченко. "Вхід у Вихід", 2020 рік. Фото: Степан Рябченко/Facebook

Степан Рябченко. "Ковчег", 2013 рік.Степан Рябченко. "Ковчег", 2013 рік. Фото: Степан Рябченко/Facebook

Роботи Степана Рябченко із серії "Герої". Pinchuk Art Centre, Київ, 2011 рік.Роботи Степана Рябченко із серії "Герої". Pinchuk Art Centre, Київ, 2011 рік. Фото: Василь Рябченко

Степан Рябченко. "Спокуса святого Антонія", 2010 рік.Степан Рябченко. "Спокуса святого Антонія", 2010 рік. Фото: Степан Рябченко/Facebook

Степан Рябченко. "Штиль", 2020 рік.Степан Рябченко. "Штиль", 2020 рік. Фото: Степан Рябченко/Facebook

А тут Степан навпроти своєї роботи – світлової інсталяції "Мур-Мяу" на Дерибасівській.

Степан Рябченко на тлі світлової інсталяції "Мур-Мяу".Степан Рябченко на тлі світлової інсталяції "Мур-Мяу". Фото: Іван Страхов

Відео: YouTube-канал Stepan Ryabchenko

Раніше ми повідомляли, що офтальмолога-хірург з Одеси Яків Гриценко отримав премію для молодих учених за підсумками 2020 року. Чоловік працює в медицині вже вісім років. За цей час він встиг виконати понад п'ять тисяч операцій.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook, Viber та Telegram, щоб швидше дізнаватися всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах