Виставка рукодільних виробів та концерт на балконі: куди піти в Одесі у п'ятницю та у вихідні

Виставка рукодільних виробів та концерт на балконі: куди піти в Одесі у п'ятницю та у вихідні.

Виставка рукодільних виробів та концерт на балконі: куди піти в Одесі у п'ятницю та у вихідні. Фото: dumskaya.net

Дозвілля та їжа
13 травня 2022 10:31

Після початку повномасштабної війни кількість культурних та розважальних заходів в Одесі значно скоротилася. При цьому останнім часом у місті знову стали проходити концерти, лекції та різні виставки, тому за умови відсутності повітряної тривоги нудьгувати цими травневими днями одеситам не доведеться.

Vgorode дізнався, які цікаві заходи відбудуться в Одесі у п'ятницю 13 травня, а також у найближчі вихідні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ВИСТАВКА "МЕРЕЖИВА ЧАСУ"

Вишитий рушник.Вишитий рушник. Фото: depositphotos.com

14 травня о 15.00 на Соборній площі у творчому просторі "Діалоги" відкриється виставка виробів декоративно-ужиткового мистецтва ХХ століття. Проект "Мережива часу" запустили ще до війни з метою оживити пам'ять про творчість жінок-рукодільниць, які своїми руками створювали різні красиві речі, наприклад, вишиті картини та серветки. У рамках відкриття виставки відбудеться творча зустріч із музикантом Олексієм Семенищевим, під час якої прозвучать особисті пов'язані з рукоділлям історії, а також вірші та пісні.

Організатором заходу виступила громадська організація ГО "ВСАД "ІТ-бабусі", яка надає психологічну, інформаційну та гуманітарну допомогу людям похилого віку, зокрема й біженцям під час війни. До речі, однією з цілей цієї виставки є підтримка ЗСУ. Кошти, отримані від продажу експонатів, спрямують на покупку аптечок для наших захисників.

ДЖАЗ НА БАЛКОНІ

Джаз на балконі.Джаз на балконі. Фото ілюстративне: facebook.com/7perron

Вже за доброю суботньою традицією 14 травня о 14:00 на балконі джаз-клубу "Перон №7" відбудеться концерт просто неба. Щоправда, цього разу захід пройде у новому форматі: після першого сету глядачі зможуть переміститися до концертної зали на третьому поверсі, де вже будуть підготовлені м'які диванчики, кава та коктейлі. У програмі концерту: дует Михайла Ксіди (кларнет) та Віоли Демидової (фортепіано), джазовий дует Олександра Ковальова (клавішні) та Віталія Фесенка (контрабас), вокальні джазові стандарти у виконанні Авеліни Цеховалової, Євгенії Коди, Діани Власенко та Ярослава Трофімова.

ЛІТЕРАТУРНО-МУЗИЧНА ПРОГРАМА "ПЕРЕД ВАМИ ЖИТТЯ МОЄ – ПРОЧИТАЙТЕ ЖИТТЯ МОЄ" 

Юрий Левітанський.Юрий Левітанський. Фото: kyivdaily.com.ua

13 травня о 14.00 у Всесвітньому Клубі Одеситів актриса Одеської філармонії Олена Куклова представить авторську літературно-музичну програму-присвяту Юрію Левітанському "Перед вами життя моє – прочитайте життя моє..." У програмі візьмуть участь лауреат міжнародних конкурсів Людмила Третяк (сопрано) та музикант Олексій Семенищев (гітара, вокал). Також зі вступним словом виступить поет, прозаїк та публіцист Людмила Шарга. Усі благодійні внески, зібрані на зустрічі, будуть передані до загонів територіальної оборони Одеси.

ЛЕКЦІЯ ПРО ОДЕСУ

Архітектурна спадщина Одеси – Оперний театр.Архітектурна спадщина Одеси – Оперний театр. Фото: ukraine-is.com

Портова Одеса завжди була відкрита віянням європейської культури. Саме з цієї причини в нашому місті можна побачити будинки найрізноманітніших архітектурних стилів. На вулицях Південної Пальміри є і мотиви класицизму, бароко, модерну, і модні у другій половині ХХ століття стилізації під готику, ампір та мавританську архітектуру. У суботу 14 травня о 16:00 в Одеському музеї західної та східної культури Володимир Островський розповість про архітектурну спадщину Одеси.

Лекція "Одеса. Дорогоцінна скринька в моєму серці" проходитиме в музейній локації #Ragtime2.0. Це напівпідвальне приміщення, яке може бути укриттям під час повітряної тривоги. Вартість квитка – 100 гривень, проте для переселенців вхід за попередньою реєстрацією безкоштовний.

БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ "РОЗДУМИ"

У театральному просторі "ТЕО" відбудеться благодійний концерт.У театральному просторі "ТЕО" відбудеться благодійний концерт. Фото: freepik.com

14 травня о 17.00 у театральному просторі "ТЕО" відбудеться благодійний концерт живої музики. У програмі: твори іспанського композитора Ісаака Альбеніса (15 хвилин) у виконанні Діани Гульцової, а також композиції Франца Шуберта, Нікколо Паганіні, Віктора Косенка, Сергія Рахманінова та Франца Ваксмана у виконанні Георгія Соколова (скрипка) та Руслана Гасратова (фортепіано).

ЗУСТРІЧ У РОЗМОВНОМУ КЛУБІ

В Одесі проходять заняття розмовного клубу української мови.В Одесі проходять заняття розмовного клубу української мови. Фото ілюстративне: censor.net

14 травня о 14:00 в Одесі відбудеться чергове півторагодинне заняття для тих, хто тільки починає вивчати українську мову, добре володіє мовою, але відчуває нестачу розмовної практики, або ж просто хоче відпочити, відволіктися та з користю провести час в україномовному середовищі. Приблизна програма зустрічі: знайомство, вправи на розвиток словникового запасу, антисуржика та наголосів, обговорення цікавих та актуальних тем, розмовні ігри, а також мовні імпровізації (секрети гумору та багато практики). Вхід за благодійний внесок. Зібрані кошти передадуть ЗСУ та волонтерському штабу "Експедиція".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах