Смачно і по-осінньому: топ-5 закладів з осіннім меню в Одесі. Фото: instagram.com/kotelok_mussels_bar
Якщо до початку листопада ви досі не встигли скуштувати апетитні страви з гарбуза, грибів і інших сезонних продуктів, то саме час виправити цю помилку.
Vgorode дізнався, в яких одеських закладах можна скуштувати осінні ласощі.
Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.
Ресторан, розташований у Київському районі Одеси на березі Чорного моря. В основі меню закладу є популярні страви грецької, середземноморської, української, французької, балканської і італійської кухонь в авторській інтерпретації шеф-кухаря. Наприклад, тут можна замовити грецькі мезе, хачапурі і кілька видів хумусу.
Також у YUG є власний винний льох із колекцією вин із Франції, Італії, Австрії, Іспанії, Португалії, Чилі, України, Греції, Угорщини, Німеччини, Словенії, Молдови, Аргентини, Нової Зеландії, Південної Африки.
Осіннє меню з цінами: гарбузовий суп із креветками (подають із хвостом тигрової креветки) – 175 гривень, ризото з білими грибами і сиром "Пармезан" – 257 гривень, котлета з дикого судака із додаванням гуакомоле з авокадо (подають із соусом із білого гриба) – 235 гривень, салат із телятиною (з додаванням грильованої груші, чері і міксу салату в медово-гірчичному соусі) – 225 гривень, салат із хамоном (з грушею на грилі, виноградом, руколою, мигдальною стружкою та додаванням медово-гірчичного соусу) – 295 гривень, сирники із сезонними ягодами – 175 гривень, сметанник із додаванням сезонних фруктів – 197 гривень, яблучна тарта із сезонними ягодами – 197 гривень
Адреса: Маячний провулок, 15
Час роботи: з 11:00 до 21:00
Контакти: сайт, Facebook, Instagram, +380 68 504 50 00
Ресторан в історичному центрі Одеси. Меню складається зі страв, приготовлених за італійською рецептурою зі свіжих місцевих продуктів. Оливкова олія, анчоуси, сири і борошно твердих сортів пшениці експортують безпосередньо з Італії.
У Tavernetta є широкий вибір італійських, українських і французьких вин, а з осінніх напоїв тут можна скуштувати фірмовий обліпиховий чай.
Осіннє меню з цінами: гарбузова лазанья з кроликом – 342 гривні, гарбузовий суп з креветкою – 212 гривень, салат із запеченим гарбузом та артишоком – 262 гривні, запечені равіолі з гарбузом та рикотою – 190 гривень, пиріг з гарбузом – 120 гривень, лінгвіні з рожевим сиром "Таледжіо" та білими грибами – 328 гривень, суп з білими грибами – 220 гривень
Адреса: вулиця Катерининська, 45
Час роботи: з 10:00 до 21:00
Контакти: сайт, Facebook, Instagram, +38 096 23 44 621
Бар, коронною фішкою якого є страви з мідій, морепродуктів і риби. В основі меню свіжий улов чорноморських мідій, локальної риби (бички, глоська, камбала і інша риба залежно від сезону), а також страви з морепродуктами, сезонними овочами та фруктами.
Осіннє меню з цінами: гарбузовий кошик із вершковим сиром – 125 гривень, гарбузові оладки – 125 гривень, салат із гарбузом та козячим сиром – 225 гривень, мідії у вершково-грибному соусі – 550 гривень, гарбузовий крем-суп – 185 гривень, панна котта з гарбузом – 115 гривень, гарбузове морозиво – 75 гривень, штрудель з гарбузом – 115 гривень, вафлі з гарбузовим морозивом – 115 гривень
Адреси: вулиця Садова, 17, Аркадія (праве крило біля Ротонди)
Час роботи: Kotelok на Садовій – щодня з 12:00 до 21:00, Kotelok в Аркадії – з понеділка по четвер з 12:00 до 21:00, з п'ятниці по неділю – з 12:00 до 22:00
Контакти: сайт, Facebook, Instagram, +38 067 93 10 030 (Kotelok на Садовій), +38 067 11 63 398 (Kotelok в Аркадії)
Мережа піцерій, в яких можна скуштувати піцу, приготовлену у дров'яній печі, а також інші страви італійської і європейської кухонь.
Зокрема, тут можна замовити велику прямокутну піцу, кальцоні і піцу на тонкому тесті з різними варіантами начинок.
У будні в ресторанах цієї мережі подають комплексні бізнес-ланчі.
Осіннє меню з цінами: теплий салат із карамелізованою грушею – 145 гривень (з понеділка по п'ятницю з 12:00 до 16:00 – 129 гривень), курячі котлети у соусі з вершків і грибів – 183 гривні (з понеділка по п'ятницю з 12:00 до 16:00 – 159 гривень), броколі у соусі з вершків, "Пармезану" та часнику – 59 гривень
Адреса: вулиця Садова, 15, вулиця Велика Арнаутська, 23-А
Час роботи: з понеділка по четвер з 10:00 до 20:00, з п'ятниці до неділі з 10:00 до 21:00
Контакти: сайт, Facebook, Instagram, +38 067 48 84 672 (Mario's Tratoria на Садовій), +38 067 48 95 193 (Mario's Tratoria на Великій Арнаутській)
Кафе-кондитерська, в меню якої представлений широкий вибір різних солодких ласощів, зокрема для тих, хто дотримується правильного харчування і веганів. У Pepe Cafe є широкий вибір сніданків, перекусів, бізнес-ланчів. До того ж тут готують фірмовий лимонад і різні чаї, зокрема обліпиховий та липовий.
Осіннє меню з цінами: крем-суп з броколі – 78 гривень, крем-суп грибний – 78 гривень, крем-суп гарбузовий – 54 гривні, кіш з куркою та грибами – 79 гривень, кіш з індичкою та баклажанами – 82 гривні, кіш з телятиною та грибами – 86 гривень, кіш з грибами та трюфелем – 76 гривень, грушевий пиріг з крем-сиром, волоським горіхом та фундуком – 69 гривень, карамелізована манна каша з пряно-винною грушею та фісташками – 85 гривень
Адреса: вулиця Канатна, 60
Час роботи: з 08:30 до 21:00
Контакти: сайт, Facebook, Instagram, +38 098 06 62 020
Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.